Menu

Testvérvárosi rendezvények

2003.05.21.

Diákszínházi fesztivált, nemzetközi gyermektábort, alkotótábort és tollaslabda versenyt rendez a többi közt a XV. kerületi önkormányzat és a szlovák Kassa Nad-Jazerom városrész – tartalmazza az az együttműködési megállapodás, amelyet április 28-án írt alá a két polgármester; Hajdu László és Ing. Jan Jakubčiak. A tavasszal induló rendezvények célja, hogy elmélyüljenek a két városrész lakossága közötti baráti kapcsolatok.

A megállapodás aláírói rögzítették azt is: támogatják a gazdasági szervezetek együttműködési törekvéseit.
A rendezvénysorozat az április 30-án kezdődött Ifjúsági Európa Fesztivállal nyílt meg, ezt követően május 30-án kerül sor a Diákszínházi Fesztiválra a Csokonai Művelődési Házban.
A Bernecebaráti Gyermektábor ad otthont a június 16-án kezdődő Nemzetközi találkozónak, ahol a 10-18 év közötti fiatal képzőművészek versenghetnek egymással.
A Testvérvárosi találkozóra Rákospalotán kerül sor az augusztus 20-ai ünnepség keretében. A résztvevő csoportok különböző művészeti ágakban tartanak bemutatókat, valamint ismertetik vállalkozásaikat is.
A Velencei tó partján, Agárdon rendezik meg azt a nemzetközi alkotótábort, ahol a magyarországi és szlovákiai résztvevők a helyszínen készített alkotásaikból nyitnak rendhagyó kiállításokat.
Végül a rendezvénysorozat zárásaként október 18-án Budapesten kezdődik meg a kétnapos nemzetközi tollaslabda verseny.