Menu

Testületi ülés után II.

2008.09.16.

A sajtótájékoztató folytatásában Király Csaba alpolgármester kiemelte, hogy a távfűtő vállalat már régebben kezdeményezte az Öko Plusz Programot, melyhez a kerület is örömmel csatlakozott, hisz a fűtésszabályozásra alapuló program pontosan illeszkedett az önkormányzat hosszú távú fejlesztési terveibe.

-Az a célunk, hogy a lakosok valóban az elfogyasztott energia mennyiség után fizessenek. Mindez azért is fontos, mert megszületett az a döntés, amely felhatalmazta a polgármestert a távfűtő vállalattal való együttműködés megkötésére- mondta Király Csaba, szólt arról, hogy ki fognak jelölni egy-egy referenciaházat, illetve intézményt, hogy mindenki meggyőződhessen az Öko Plusz Program minden részletéről, és arról, hogy mennyi megtakarítással jár majd ez a beruházás.
Az alpolgármester arról is tájékoztatást adott, hogy a kerület vezetése már hosszú ideje tárgyalt a BRFK vezetésével, illetve a Független Rendőrszakszervezettel arról, hogy miként lehetne segíteni a kerületi rendőrök lakhatási problémáján. Az önkormányzat az egyeztetéseket követően a Palotás utcai ingatlanát jelölte ki a rendőrlakások építése céljából, és erről a döntéséről egy fórum keretében a közeli Sódergödör lakótelep lakóit is tájékoztatta.