Menu

Testületi ülés után II.

2010.07.04.

Király Csaba alpolgármester a sajtótájékoztató keretében számos döntésről beszélt. Így szólt arról, hogy jogszabály-változás eredményeképpen indokolt esetben a bölcsődei csoportlétszám az eddigi 12-ről 14-re is megemelhető.

Ennek köszönhetően a kerületi bölcsődei férőhelyek száma 457-ről 630-ra nőtt. Sajnos, azonban a gyakorlatban ez nem jelent majd plusz férőhelyeket: a kerületi bölcsődék feltöltöttsége ugyanis már eddigi is 130%-os volt. Ám jó hírként hangzott el, hogy a Fő utcai bölcsőde felújítására pályázati támogatást kap a kerület. Így az átépítés után a bölcsőde az eddigi 2 csoport helyett 4 csoport működtetésére is alkalmas lesz. A felújítás idejére pedig a bölcsődések a volt MÁV óvodába járnak majd.
Az alpolgármester beszélt arról is, hogy a testület döntése értelmében az önkormányzat az eddigi két újpalotai polgárőr egyesület mellett egy pestújhelyi szervezettel is együttműködési megállapodást köthet.
– A Közbiztonsági Polgárőr Közhasznú Egyesület azzal a kéréssel kereste meg a
XV. kerületi Önkormányzatot, hogy kössön Együttműködési Megállapodást az
Egyesülettel. A Polgárőr Egyesület 2008. novemberében alakult, a Fővárosi ítélőtábla 2009. júliusában jegyezte be jogerősen. Megalakulásuk óta eseti, szóbeli megállapodások alapján részt vettek különböző rendezvények biztosításában, rendszeresen járőröztek, elsősorban Pestújhely területén.
Az Egyesület megállapodást kötött már a XV. kerületi Rendőrkapitánysággal, tagja a Budapesti és Agglomerációs Polgárőr Szervezetek Szövetségének.
Az Önkormányzat jelenleg két polgárőr szervezettel kötött már Együttműködési
Megállapodást, és ezen megállapodásokhoz hasonló tartalommal a Közbiztonsági Polgárőr Közhasznú Egyesülettel is jóváhagyta az együttműködési megállapodás megkötését.
Király Csaba beszámolt arról, hogy az önkormányzat egészségügyi alapítványában változott a kurátorok személye. A korábbiak közül ketten is elhunytak az elmúlt időszakban: dr. Bálint Sándor és dr. Pálinszky Antal, míg dr. Szabó Mária pedig nyugdíjba vonult, így a testület a június 30-i ülésen új tagokat választott.