Menu

Testnevelői, sportvezetői évzáró, karácsonyi összejövetel

2006.12.18.

Az elmúlt héten a Száraznád Nevelési-Oktatási Központ Neptun utcai aulája adott otthont a testnevelői- sportvezetői évzáró, karácsonyi összejövetelnek, melyen a XV. kerületi testnevelő tanárok, sportvezetők, edzők, intézményvezetők, s a kiváló sportolók vettek részt szüleikkel a kerület vezető munkatársai mellett (dr Pálinszki Antal alpolgármester, Németh Angéla a Művelődési, Oktatási és Sport Bizottság elnöke, dr. Nagy Antal jegyző, Lindner Gusztáv az Oktatási, Művelődési, Ifjúsági és Sport Osztály vezetője).

Hajdu László polgármester a kerület és munkatársai nevében üdvözölte a jelenlévőket, külön kiemelten a kerület valamennyi testnevelőjét, a gyógytestnevelőket, az úszás oktatókat, a diáksport vezetőket, a sportegyesületi vezetőket, az intézmény vezetőket és az ifjúsági sportolókat.
A polgármester elmondta, hogy az ünnepség célja a hagyományok ápolása, hiszen a kerületi önkormányzat vezetése így tudja megköszönni, s elismerni a testnevelők, sportvezetők egész éves munkáját, s ezen a napon jutalmazhatja a kiemelkedő munkát végzett testnevelőket, edzőket, sportvezetőket, közösségeket, az ifjúsági sportolókat.
-Hagyomány amit teszünk ,hiszen rendszeresen megtartjuk a testnevelő tanárok összejövetelét, de először van az, hogy ilyen sokan jöttünk össze.
A programot azért tartjuk, hogy a kiemelkedő sporteseményekre emlékeztessük magunkat, illetve a kiemelkedő munkát végzett sportvezetőkre, sportolókra irányítsuk egy kicsit a figyelmet, akik sok időt elvéve a szabadidejükből áldoznak a sportra- mondta Hajdu László, majd a kerületi sportra elköltött költségekről ejtett részletesebben szót.
-Idén közel 300 milliót költöttünk a kerületi sportra, ezen belül a diáksportra 3,5 millió forintot a kerületi versenyrendszerre, 5 millió forintot a diáksport egyesületek támogatására.
Amint elhangzott, a kerületben 12 diáksport szervezet működik (9 diáksport egyesület, 3 diáksport kör), míg a diákolimpián 13 sportág versenyzői öt korcsoportban, két nemben. 72 versenynapot töltöttek el. Így összesen mintegy 227 csapat és 1260 egyéni induló volt az elmúlt évben. Az óvodások olimpiáján 2 versenyszámban vettek részt a kicsik, míg a budapesti és országos diákolimpia versenyeken atlétikában, úszásban, asztaliteniszben, tollaslabdázásban, dartsban, sakkban, karatéban, kispályás labdarúgásban, röplabdázásban, kosárlabdázásban mutatták meg a versenyzők, mit tudnak.
A sportegyesületek működésére összesen 45.300.000 támogatás nyújtott az önkormányzat. A kerületben 26 sportegyesület, s közülük 15 aktív egyesület végzi a munkáját, s összesen 41 szakosztályban 2238 fő sportol illetve 1344 utánpótlás korú versenyző küzd meg napról napra.
Az önkormányzati ifjúsági és sportlétesítmények fenntartása az éves költségvetés 237 millió, s ebből a létesítményfejlesztésre 18,3 millió forint, a szabadidősportra közel 3 millió forint ment el.
-Szeretném megköszönni az eredményes sportszolgálatot és kívánom, hogy az elkövetkező napok is szeretetteljes családi környezetben teljenek, valamint kívánok számos sportsikert az elkövetkező esztendőre is- mondta a polgármester, majd a megérdemelt munka jutalmául díjakat adott át.

2006. év diáksport vezetője, a sport életmű díj kitüntető cím birtokosa

Tamás János, a Kavicsos Diáksport Egyesület elnöke

Huszonkilenc éve tanított a László Gyula Gimnázium és Általános iskolában. Részt vett a Kavicsos DSE alapításában és 1993 óta ő volt az egyesület elnöke. Rendkívüli hozzáértéssel, felelősségteljesen végezte feladatát. A Kavicsos DSE a kerület egyik legjobban működő, legnagyobb taglétszámú, legfelszereltebb diáksport egyesülete. Szponzorok bevonásával tudta fejleszteni a tornaterem, a sportudvar és a szertár felszereltségét.
Kézilabda, tollaslabda és darts sportcsoportjaiban sportoló gyerekek kiemelkedő eredményeket érnek el országos és nemzetközi versenyeken is.
A kerületi diákolimpia versenyeit nagy szakértelemmel, színvonalasan rendezte a DSE az ő vezetésével.
Önzetlen feladatvállalásáért, mindenkori segítségnyújtásáért, vidám, kedves természetéért mindannyian szeretjük. Bízunk benne, hogy tapasztalatával a továbbiakban is a segítségünkre lesz. Életútja, eredményei követendő példa valamennyi sportvezető számára.

2006. év testnevelője

Pusztai András

A László Gyula Gimnázium, Általános Iskola és Óvoda testnevelő tanáraként 17 éves lelkiismeretes, kiemelkedő nevelői, oktatói munkájáért, a kerület diáksport életében vállalt kiemelkedő szerepéért

Forgács Judit

A Kossuth Nevelési-Oktatási Központ testnevelője, 12 éve végzett példamutató nevelői, oktatói munkájáért, a kerület diáksport életében való aktív részvételéért

2006. év munkaközössége díja

A Czabán Általános Iskola és Óvoda testnevelői munkaközössége

Kiegyensúlyozott, folyamatosan kiemelkedő testnevelői munkájukért, a kerület sportéletében való eredményes, lelkes részvételért, az elért kerületi, budapesti eredményekért, a kerületi szintű, színvonalas sportversenyek rendezéséért.

Baranyainé Kékesi Noémi, Kern Istvánné, Sebők Szilvia, Varga László, Verebélyi Gyula munkaközösség-vezető

Az iskolák közötti éves pontverseny győztes munkaközösségei:

A Kolozsvár Általános Iskola és Óvoda testnevelői munkaközössége

Színvonalas, példamutató, hosszú idő óta kiemelkedő testnevelői munkájukért, az iskolák közötti pontverseny folyamatos megnyeréséért, a budapesti, országos versenyeken elért sikerekért, a kerület diáksport életében betöltött vezető szerepükért

Csombokné Lukács Ágnes, Gaálné Csík Zsuzsanna, Garay János, Gálfalvi Zsuzsanna, Tamás József

A Szent Korona Általános Iskola és Óvoda testnevelői munkaközössége

Hosszú idő óta kiegyensúlyozottan kiemelkedő testnevelő tanári munkájukért, az utánpótlás nevelésért, az iskolák közötti pontverseny állandó megnyeréséért, a fővárosi, országos bajnokságokon elért sikerekért, a kerületi diáksport életében betöltött aktív, irányító, példamutató szerepért

Kaszibáné Csapó Csilla, Menyhárt Ágnes, Szabó Imre, Szöllösné Patinszki Andrea

A Dózsa György Gimnázium testnevelői munkaközössége

Kiemelkedő, sikeres, lelkiismeretes testnevelő tanári munkájukért, az egyre aktívabb részvételért a kerület sportéletében, az iskolák közötti pontversenyben aratott győzelemért, a lelkes, elhivatott edzői munkáért, a budapesti, országos és világversenyeken elért eredményekért, a remek csapatmunkáért

Ábri László, Birkás Enikő, Horváth Anikó, Mester Attila, Vígh Zsolt, Zakariás Mária

2006.év kiemelkedő utánpótlás edzői munkájáért

Garay János
a Sportiskola Sportegyesület labdarúgó edzője
U-12 korosztályos csapata 25 győzelemmel, 5 döntetlennel, 2 vereséggel vezeti a korosztályos bajnokságot. A gyerekekkel, szülőkkel, kollégáival rendkívül jó a kapcsolata. Lelkiismeretessége, szakmai tudása kiemelkedő. Tanítványai nem csak jól képzettek, de nagyon jól neveltek is.

Göröcs Péter
a Kontyfa Sportiskola elnöke, edzője
A Kontyfa Sportiskola az év utánpótlás Magyar Bajnok csapata (Barassó, Hegedűs, Kapronczai), tanítványai legkiemelkedőbb eredményei:
MOATSZ kupa III. helyezés, II. helyezés, utánpótlás válogatott versenyzők, utánpótlás Magyar Bajnokok, TOP 12 győzelem, Európa bajnoki II. III. helyezés, Világbajnoki győzelem serdülőben, II. helyezés ifiben, Utánpótlás- és Felnőtt Olimpiai- és Európa Válogatott versenyző.

Farkas László
a Budapesti Legyőzhetetlen feketék Kosárlabda Klub edzője
Egy évtizede kiemelkedő edzője a BLF Kosárlabda Klubnak. A közelmúltban az év utánpótlás edzője volt. A szakszövetségi országos versenyrendszerben serdülő csapatával VIII., kadett csapatával II. helyezést ért el. A Kosárlabdázók Országos Szövetség amatőr tagozatának elnökségi tagja.

Korányi László
a Sportiskola Sportegyesület
tollaslabda szakosztály vezetője

Korányi Zsolt
a Sportiskola Sportegyesület
tollaslabda szakosztály edzője
Tanítványaik az országos diákolimpián III. , Grand Prix döntőn egy I. egy III. helyezést, Országos Bajnokságban felnőtt I. helyezést, U-19 korosztályban I. helyezést, U-17-ben III. helyezést, U-15-ben kettő II. és négy III. helyezést, U-11-ben II. helyezést értek el, az országos csapatbajnokságban a III. helyen állnak, az összesített szakosztályi ranglistán is a III. helyen állnak. A meghívásos amerikai tornán, mely nyolc ország részvételével zajlott 8 arany, 4 ezüst, 7 bronz érmet szereztek.

Szécsényi Attila
A NIHON Újpalota Sportegyesület elnöke
Közel tíz éve végzi kiemelkedő színvonalú egyesületi vezetői és edzői munkáját kerületünkben. Maga is még aktív sportoló, példamutató eredménnyel. Idén a szegedi EB-n aranyérmet szerzett. A St. Pöltenben rendezett EB-n rendkívül erős mezőnyben, 12 ország versenyzői között egy arany, négy bronz érmet szereztek. 2005-től fogyatékkal élő gyerekekkel is foglalkozik. Tanítványai: többszörös magyar bajnokok, európa- és világbajnoki helyezettek.

Falusi Márton
A FORTUNA Kushido Karate Sportegyesület elnöke
A Magyar Karate sport kiemelkedő személyisége. Kiváló sportmenedzser, edző és egyesületi vezető. Az elmúlt években számos, rangos hazai és nemzetközi rendezvényt szervezett, kiemelkedő színvonalon. Ebben az évben a Kolozsvár iskola tornatermében egy időben több mint ötszáz fő részére szervezett övvizsgát, majd a Vasas Fáy utcai csarnokában közel ezer sportoló részére versenyt.. Edzői munkásságát folyamatos sikerek övezik, tanítványai kiemelkedők hazai és nemzetközi téren.

Jubileumi emlékplakett

Klinkóné Kovács Katalin a Károly Róbert Kereskedelmi Szakközépiskola, Általános Iskola és Óvoda testnevelője részére 15 éves kimagaslóan eredményes testnevelő tanári munkájáért

Varga László a Czabán Általános Iskola és Óvoda elnök-igazgatója, testnevelője részére 20 éves kimagaslóan színvonalas, eredményes tanári és sportvezetői munkájáért.

Tóth Éva a László Gyula Gimnázium, Általános Iskola és Óvoda testnevelője részére 30 éves kimagaslóan színvonalas, eredményes testnevelő tanári és munkaközösség-vezetői munkájáért

Volszki Attiláné a Petőfi Sándor Közgazdasági Szakközépiskola és Gimnázium testnevelője részére 30 éves kimagaslóan színvonalas, eredményes testnevelő tanári munkájáért és a kerület diáksport életében való részvételért.

Ezt követően dr. Pálinszki Antal alpolgármester a XV. kerület Kiváló Sportolója-díjat adta át.
Azok a kerületi sportolók kaphatják a díjat, akik a kerületben élnek, nemzetközi versenyen I-III, országos bajnokságban I., vagy országos diákolimpián I. helyezést értek el.

Kiváló Sportoló-díjat kapott:

Barta Nikolett, a Kossuth Nevelési-Oktatási Központ 5. osztályos tanulója, a cselgáncs szakosztályának versenyzője, olaszországi nemzetközi verseny I. svájci nemzetközi verseny III. helyezettje.

Nagy Renáta Éva, a László Gyula Gimnázium és Általános Iskola tanulója, a Kavicsos DSE darts versenyzője, Országos Diákolimpia I. helyezett, a szövetségi versenyrendszer gyermek korosztály szoft szakág BB. I. helyezett, steel szakág BB. II helyezett, OB mindkét szakág II. helyezett

Sárhegyi Gábor, a Kossuth Nevelési-Oktatási Központ tanulója, cselgáncs versenyző, ausztriai és svájci nemzetközi bajnokság III. helyezettje.

Tóth Melinda a Kossuth Nevelési-Oktatási központ 6. osztályos tanulója, kézilabdázó, szlovéniai nemzetközi bajnokság III. helyezett csapat tagja.

Dudás Tibor a László Gyula Gimnázium és Általános Iskola tanulója, a Kavicsos DSE darts versenyzője, országos diákolimpián I. helyezett, a szövetségi versenyrendszerben gyermek korosztályban szoft és steel szakágban I. helyezett.

Végső János a László Gyula Gimnázium és Általános Iskola tanulója, a Kavicsos DSE darts versenyzője, a szövetségi versenyrendszerben ifjúsági korosztályban steel szakágban I. helyezett.

Czímer Attila a Kolozsvár Általános Iskola 8. osztályos tanulója, a NIHON Újpalota Sport Egyesület karate versenyzője. Országos bajnokságban kata és kumite szakágban I. az Európa Bajnokságon kata II., a világbajnokságon kata VI. helyezett.

Fülöp Henriett a Kolozsvár Általános Iskola 6. osztályos tanulója, a Fortuna Karate Sport Egyesület versenyzője. Budapest Open nemzetközi karate kupa kumite III. helyezettje.

Tamás Ferdinánd a Kolozsvár Általános Iskola 3. osztályos tanulója, a Fortuna Karate Sport Egyesület versenyzője. Országos Bajnokság kata I. helyezett.

Somogyi Roberta a Kolozsvár Általános Iskola 3. osztályos tanulója, a Fortuna Karate Sport Egyesület versenyzője. Országos Bajnokság kata I. helyezett.

Trautmann Ede a Kolozsvár Általános Iskola 8. osztályos tanulója, a Központi Sportiskola Sport Egyesület atlétája. Országos bajnok rúdugrásban egyéniben és csapatban. Négypróba országos bajnok csapat tagja.

Barassó Barbara a Kontyfa Sportiskola asztalitenisz versenyzője 5 szörös TOP 12 győztes, 12 szeres utánpótlás magyar bajnok (egyéniben, párosban, vegyes-párosban, csapatban), háromszoros EB II. helyezett és egyszer bronz érmes, serdülő Világbajnok, ifiben II. helyezett, Utánpótlás- és felnőtt Olimpiai és Európa Válogatott.

Szöllös Eszter az ELTE Bölcsésztudományi kar hallgatója, az Attila Fitness SE erőemelője, a Korona DSE és az UTE atlétája.
Felnőtt erőemelő magyar bajnok és csúcstartó, ifjúsági és junior erőemelő világbajnokság II. helyezettje.

Szabó Zoltán a Szent Korona Általános Iskola tanulója. Az UTE atlétája, 80 m és 300 m síkfutás országos bajnoka.

Fodor Eszter a Dózsa Gimnázium tanulója, a Csata DSE tőrvívója. A junior korosztály magyar bajnoka, Portugáliában rendezett junior világkupa II. helyezettje.

Berdár Bernadett a Dózsa Gimnázium tanulója, a Hunyadi SE kick-boksz versenyzője. Kadett korosztály országos bajnokság II. helyezettje, a világkupa III. helyezettje.

Povázsay Eszter a Dózsa Gimnázium tanulója, úszó. Horvátországban rendezett nemzetközi verseny háromszoros bajnoka.

Raspotnik Olimpia a Dózsa Gimnázium tanulója, a Nihon Újpalota Sportegyesület karate versenyzője. 2006-ban három országos bajnokság hétszeres magyar bajnoka, a Wadokarate Világbajnokság III. helyezettje.

Váczai Enikő a Dózsa Gimnázium tanulója, kajakozó. Magyar Kupa I. helyezés, Országos és Régiós Bajnokság I. helyezettje.

Tessedik Balázs a Dózsa Gimnázium tanulója, atléta. A 3×1000 m váltófutás junior magyar bajnoka.

Németi Tibor a Dózsa Gimnázium tanulója, a Vasas Sportegyesület ökölvívója. Országos Diákolimpia I. helyezettje.

Gorjanácz Zsolt a Dózsa Gimnázium tanulója, az Újpesti Torna Egylet judósa. Kadett Magyar Bajnok, EORU nemzetközi verseny II. helyezettje.

Tihanyi Bernát a Dózsa Gimnázium tanulója, a Vasas Sportegyesület vizilabdázója.Serdülő Országos Bajnok.

Czuczi Mátyás a Dózsa Gimnázium tanulója, a Váci Labdarúgó Sportegyesület sportolója. Másodosztályban U17 korosztályban Országos Bajnok.

Szabó Barbara a Dózsa Gimnázium tanulója, atléta. Magasugrás ifjúsági országos bajnok, Gimnasiade VI. helyezett, junior válogatott. Egyénni csúcsa 180 cm..

Varró Bálint a Dózsa Gimnázium tanulója, a KS Kistarcsa hegyi kerékpározója. U13 korosztályban Országos Bajnok.
Csábi Márton a Nihon Újpalota Sportegyesület karate versenyzője. Ifjúsági és felnőtt Európa Bajnokság kumite III. helyezettje.

Kakucsi Roland a Nihon Újpalota Sportegyesület karate versenyzője. Karate Európa Bajnokság kumite II. helyezettje.

Nagy Dávid a Nihon Újpalota Sportegyesület karate versenyzője. Országos Gyermek- és Utánpótlás Bajnokság kumite I. helyezettje.

Gábriel Dávid a Nihon Újpalota Sportegyesület karate versenyzője. Karate Európa Bajnokság kumite III. és csapatban kata II. helyezettje.

Az Amerikai Tollaslabda Szövetség Utánpótlás vezetője meghívta a Sportiskola tollaslabda szakosztályának sportolóit egy nyolc ország részvételével zajló nemzetközi tornára. A csapatot Németh Angéla a MOS bizottság és a Sportiskola elnöke is elkísérte.
A köszöntések sorában így Németh Angéla számolt be a Bostonban történt eseményekről.
-A több mint 10 éve működő szakosztály eddigi legeredményesebb évét zárja idén. Megszerezték első felnőtt magyar bajnoki címüket és számos utánpótlás korosztályban is bajnokok, illetve helyezettek lettek. A 2006-2007-es felnőtt csapatbajnokságban jelenleg a 3. helyen állnak.
A klub 24 igazolt játékosának 90%-a kerületi lakos és itt is tanul, nagyrészük a László Gyula Gimnázium és Általános Iskolában, ahol jelenleg is több mint 80 fiatalember igyekszik az elődei eredményeit túlszárnyalni.

De immár nemcsak Budapesten és hazánkban számítanak meghatározó klubnak a számos válogatott játékossal és bajnoki címmel, hanem a tengeren túlra is elvitték a Sportiskola jó hírét.
Eleget téve az amerikai utánpótlás szövetségi kapitány meghívásának részt vettek a nyolc országot felvonultató nagy nemzetközi tornán Boston mellett. A versenyen 8 arany, 4 ezüst és 7 bronzérmükkel messze a legeredményesebb csapatnak bizonyultak úgy, hogy mind a hét versenyzőjük érmekkel térhetett haza. Olyannyira megtetszett az Amerikai Tollaslabda Szövetség Utánpótlás vezetőjének válogatott játékosaink teljesítménye, hogy meghívta a csapatot a 2007-es Amerikai Nyílt Bajnokságra is, ahol még soha nem szerepelt csapat Európából! Sikeres sportági bemutatót is tartottak egy helyi iskolában, melynek eredményeként testvériskolai kapcsolat jöhet létre a László Gyula Gimnázium és Általános Iskola és egy amerikai magániskola között.
Teljesítményük alapján most már jól csengő név lett a tengerentúlon a hazánk színeit és a XV. kerületet is képviselő Sportiskola SE.

A 14 és 18 év között játékosokból álló, utazó csapat hosszú idő óta nagyon komolyan készül és folyamatosan fejlődik, melynek eredménye ez a nagyszerű szereplés.

A fanatikus sportolókhoz, sportágfüggő edzőpáros is társul. Korányi László és Zsolt testvérként immár tizenkét éve edzik nap, mint nap a különböző korosztályok játékosait a kerületben. Mindkettőjük csapatában számos magyar bajnok. illetve válogatott játékos található és saját egyesületeik (Sportiskola ill. Rosco) a 2. és 3. helyen végeztek a felnőtt első osztályú csapatbajnokságban. A kerületben három szakosztályt is irányítanak, ami több mint száz fiatal játékost jelent.

Nehéz feladatnak tűnik a sportiskolások számára, hogy 2007-ben még jobb eredményekkel rukkoljanak elő, de eddig minden év szebb sikereket hozott az előzőnél- mondta Németh Angéla.

A csapat tagjai:
Perényi Krisztina 3 arany, 1 ezüst érem
Sallai Fruzsina 1 ezüst, 1 bronz érem
Megyesi János 1 arany, 1 ezüst, 1 bronz érem,
Megyesi Norbert 2 arany, 2 bronz érem
Nagy Tamás 1 arany, 1 ezüst, 1 bronz érem
Nagy Péter 1 arany, 2 bronz érem
Tóth Dániel 2 arany, 1 ezüst érem

A csapat edzői: Korányi László és Korányi Zsolt, míg a csapatot elkísérte az útra Németh Angéla, a Sportiskola SE elnöke.

A díjak átadását követően dr. Pálinszki Antal alpolgármester tartott pohárköszöntőt, aki elmondta, hogy idén a hetedik alkalom, hogy a hivatalvezetés év végén megköszöni a kerület sportmozgalmában meghatározó szerepet játszó sportmunkatársak testnevelők, gyógy-testnevelők, úszás-oktatók, diáksport vezetők, egyesületi vezetők, edzők egész éves munkáját illetve második éve köszöntik a kerület kiváló ifjúsági sportolóit is.
-Igazi nagyüzem és egy sikerágazat a kerület sport élete. Több mint kétszáz fő végzi nap mint nap a fiatalok testnevelési és sportbeli felkészítését, szervezi a testnevelési órákat és levezeti az edzéseket. Mivel mindenkit nem tudtunk meghívni a mai ünnepségre, így az edzők közül csak néhányan vannak itt, azok, akik a kiemelkedők között is a legkiemelkedőbb teljesítményt nyújtották.
Ez a hagyományos ünnepség is azt mutatja, hogy az önkormányzat a testnevelés és sport ügyét fontos feladatának tekinti, kiemelten kezeli. Bár e feladatok egy része nem kötelező a számunkra, évről-évre jelentős segítséget nyújtunk a sport civil szféra működéséhez. Kerületünk egyik sajátossága, hogy az egyesületek döntő többségének nincs önálló létesítménye, így az önkormányzat biztosítja a feltételeket. Az önkormányzatra komoly anyagi terheket ró a tornatermek, a szabadidős létesítmények és a sportlétesítmények fenntartása. 2006-ban 11 egyesület részére biztosítottuk a díjmentes, vagy kedvezményes létesítmény igénybevételi lehetőséget. Ezen felül – ha a korábbiaknál szerényebb mértékben is – támogattuk az egyesületek működését is.
Kerületi egyesületeink többsége kiemelkedő eredményeket ért el ebben az évben. Számos világ, Európa és magyar bajnokot, helyezettet köszönthettünk ma. Kedvező, hogy kerületünkben igen széles a sportági választék. Férfi- és női labdarúgásban, kosárlabdában, röplabdában, asztaliteniszben, tollaslabdában, küzdősportokban, darts-ban, kerékpárban, de már amerikai fociban is országos szinten ott vagyunk a legjobbak között. Örömteli, hogy ezekben a sportágakban széles utánpótlás háttérrel rendelkezünk.
Köszönettel tartozunk a testnevelőknek és a kerületi sportvezetőknek, edzőknek az egész éves sikeres munkálkodásukért. Gratulálunk nekik és a jelenlévő ifjúsági sportolóknak a kiemelkedő eredményekhez- mondta az alpolgármester, majd sportsikerekben is gazdag, eredményes boldog új évet kívánt mindenkinek.

Sportegyesületeink kiemelkedő sportágankénti sikerei

Labdarúgás

1 FC Femina – 2005/2006. év bajnoka
– 2006/2007. bajnokságban az őszi forduló után a felnőtt
csapat első, az U 17 korosztály IV. helyezett

REAC – a bajnokságban elkerült a kieső zónából. Az őszi utolsó
mérkőzéseken biztató játékot mutatott.

Sportiskola – 300 focista gyerek, 12 csapat van összesen
– 8 csapat indul a bajnokságban, javuló eredmények:
U 12 – vezeti a bajnokságot
U 15 – II. helyen áll
U 17 – VI. helyezett
U 18 – V. hely a bajnokságban
Testvériség SE óvodások / Dalnoki Jenő Labdarúgó Akadémia /
tornagyőzelmek
Röplabda

Palota Röplabda Sport club
– NB II-es felnőtt csapat veretlen a csoportjában, csak egy játszmát veszítettek.
– NB II-es junior csapat veretlen a csoportjában, két játszmát veszítettek
85 fős utánpótlás létszám
Kosárlabda

Budapesti Legyőzhetetlen Feketék Kosárlabda Klub
160 gyerek vesz részt az edzéseken
– Országos Junior Bajnokságban III. helyezett
– Országos Kadett Bajnokságban II. helyezett

Küzdősportok / Kempo, karate /

NIHON Újpalota SE
Fortuna Kushidó SE
Újpalota SE
Számos hazai és nemzetközi aranyérem és helyezés. Testületi ülés előtt többször köszöntve voltak
A kerületben közel 500 fő karatés, kempós versenyző van.

Tollaslabda

Sportiskola Sportegyesület
– Országos Felnőtt Bajnokságban I. helyezett
– U 19 korosztály I. hely
– U 17 korosztály III. hely
– U 15 korosztály II. hely
Az Egyesült Államokban egy nemzetközi tornán 8 arany, 4 ezüst, 7 bronz érem.

Asztalitenisz

Kontyfa Sportiskola Sportegyesület
– A Kontyfa Sportiskola csapata az év utánpótlás Magyar
Bajnok csapata
– Magyar Kupa III. helyezés
– Utánpótlás Magyar Bajnoki cím
– TOP 12 győzelem
– Európa Bajnokság II. és III. helyezés
– Világbajnokság serdülő I., ifjúsági II. helyezés
Barassó Barbara utánpótlás és felnőtt olimpiai és Európa válogatott versenyző.

Darts

Kavicsos DSE
Kinizsi TTK
Pestújhelyi SC
Számos hazai és nemzetközi versenyen elért helyezések.