Menu

Tessék mondani …

2019.05.17.

A Kossuth utcában folytatódott Németh Angéla utcafórum-sorozata. Máskor is találkozhatnak a járókelők  a polgármesterrel.

Németh Angéla polgármestert és munkatársait, valamint Hajdu László országgyűlési képviselőt kérdezhették a XV. kerület ügyeiről a járókelők a Kossuth utcai Coop áruháznál péntek délelőtt. Ez volt az áprilisban indult utcafórum-sorozat harmadik állomása, és ahogy korábban az SZTK-nál és az Újpalotai piacnál, itt is mindenki elpanaszolhatta a városrész első emberének, a hivatal osztályvezetőinek és Hajdu Lászlónak ügyes-bajos dolgait, de természetesen faggathatta is őket. Az önkormányzat is kérdezett: a járókelők – csakúgy, mint eddig – most is elmondhatták véleményüket szűkebb és tágabb lakókörnyezetük legfontosabb és legsürgetőbb  problémáiról azzal, hogy kitöltötték a kerületi konzultáció kérdőíveit. Erre egyébként a jövő héten is lesz lehetőségük, hiszen Németh Angélát és az önkormányzat munkatársait megint kérdezhetik:

– május 21-én, kedden 15 órától a Drégelyvár utcai szolgáltatóháznál (1158, Drégelyvár u. 57-63),

 

május 23-án, csütörtökön 15 órától a Károlyi Sándor úti Coop áruháznál.

Rend és biztonság

A kerületi konzultáció kérdéseire adott korábbi válaszok összegzése alapján az eddig megkérdezett kerületi lakosok mindegyike elengedhetetlennek mondta, hogy a XV. kerület végre elfogadott költségvetéssel, rendben működjék, a helyi egészségügy pedig teljes biztonságban, modernebb eszközökkel és rövidebb várólisták mellett szolgálja az itt élőket. Nem volt meglepetés az sem, hogy elsőbbséget élvez a helyiek számára a köztisztaság és a közbiztonság. Szeretnék, ha a közterület-felügyelők aktívabban lennének jelen, és több lenne a térfigyelő kamera is.

Parkolás és parkok

Mindenkit foglalkoztat az utak, járdák minősége, és azt várják, hogy folytatódjanak a felújítások, épüljenek új parkolók. Azt is kiemelten fontosnak tartják a válaszolók, hogy idén is megrendezhesse az önkormányzat szokásos ünnepségeit, nyári táborait (ezt Németh Angéla polgármester azóta már megoldotta), és a diákok ösztöndíjhoz juthassanak. Azt is mindenki támogatta, hogy faültetésekkel és újabb parkok kialakításával zöldüljön a kerület, és újabb játszóterek újuljanak meg.

Nem értik…

Az utcafórumok eddigi beszélgetéseiből az is kiderült: mindenki tisztában van azzal, hogy nincs elfogadott 2019-es költségvetése az önkormányzatnak. Világossá vált, hogy a kerületiek elégedetlenek, és nem értik a nemmel szavazó Fidesz-KDNP-s képviselők, valamint a független, tartózkodó képviselők magatartását, ahogy azt sem, hogy a büdzsét foggal-körömmel elutasító politikusok miért nem hallják meg végre a civilek, az egészségügyi és szociális intézmények, az önkormányzati cégek és közalkalmazottak szavát.

Fotó: Polgármesteri Hivatal