Menu

Téren innen és túl

2012.05.28.

Évek óta május végén, június elején a Kozák téren a Közösségi Házban bent és kint, sőt magán a téren is a ház munkatársai, az idejáró csoportok tagjai, valamint a környék lakói közösen köszöntik a nyarat.

Idén ez az egész napos program, mely június 2-án lesz egy másik rendezvénnyel párosul. Szombat délelőtt egy igazi tanösvénnyel kialakított természetvédelmi terület avatása is lesz.
Hogy mi látható majd ezen a területen, illetve a Kozák Téri Nap keretében? Erről Bezerédi Erika, a ház vezetője annyit árult el, egy igazi meglepetés vár minden kicsire és nagyra. Miközben a közösségi ház színpadán a Cassandra Táncstúdió növendékei lépnek fel, a ház csoportjainak tagjai a bográcsban finomságokat készítenek. Az udvaron lesz honfoglalás kori harci bemutató, láthatunk salsa táncot, gyermekjógát, fellép az Aznap együttes Rockegyveleggel,Virsinszki Zoltán és Borbély Richárd, akik musical- és rockslágereket adnak elő, illetve az Aznap együttesegy rock mixszel lép színpadra, míg a nap fénypontjaként Preszy és Parola invitálja a közönséget. Ők elhozzák a kerületi Csomópont verseny tehetséges fiataljait is.
Természetesen nem maradhatnak el a kézműves foglalkozások, illetve lesz a kicsiknek játszóház is, ahol lesznek sportjátékok, versenyek, arcfestés gyerekeknek.
Kint a téren pedig megismerkedhet mindenki a honfoglalás kori életmóddal, lesz kutyavilág és kötélugró bemutató, élő mini világ – terepasztal és játékok az élhetőbb világ jegyében egy Ikarusz busz belsejében.