Menu

Templombúcsú fogadalomtétellel

2004.06.30.

Június 26-án templombúcsú volt a Pestújhelyi téren lévő Keresztelő Szent János templomban, melynek keretében a misét Erdő Péter, püspök, az Esztergom-Budapesti Főegyházmegye érseke, Magyarország prímása celebrálta, valamint ezen alkalommal tette le fogadalmát az egyházközségi képviselő-testület. Az ünnepi programon részt vett az önkormányzat részéről Király Csaba, alpolgármester és Podmaniczky Elek, önkormányzati képviselő.

Az ünnepség keretében először Mohos László, világi vezető köszöntötte a Pestújhelyi Egyházközség nevében a püspök urat, aki legutóbb egy évvel ezelőtt járt ebben a templomban, ahol Török Csaba kispapot szentelte fel. A világi vezető köszöntőjében elmondta, hogy ez a nap a plébánia templom búcsúja, valamint most tesznek esküt az egyházközség képviselő-testületének jelöltjei, akik az elkövetkező öt évben segíteni fogják Molnár Béla plébános munkáját.
Erdő Péter válaszában hangsúlyozta, hogy mind a védőszent személye, mind az új testület fogadalomtétele fontos, hiszen ez a helyi közösség ünnepe.
Ezután a mise, majd az ünnepélyes fogadalomtétel következett, melyben többek között az alábbi szavak hangzottak el:
„Én….Isten előtti felelősségem tudatában megígérem, hogy mint a Pestújhelyi Keresztelő Szent János Egyháztanács képviselő-testületének tagja életemmel és munkámmal egyházunk javát akarom előmozdítani erkölcsi és anyagi értékeit védve.”

A testület megválasztott tagjai:
Mohos László, világi vezető
Bálint Ildikó, liturgikus munkacsoport
Békési Tamás, liturgikus munkacsoport
Dr. Ichnád Sándor, ifjúsági munkacsoport
Juhász Gábor, gazdasági bizottság
Kovács Erzsébet, kulturális munkacsoport
Kovács Krisztián Sándor, ifjúsági munkacsoport
Martinák Miklós, liturgikus munkacsoport
Mohos Lászlóné Mária (pénztáros), gazdasági bizottság
Morva Viktória, ifjúsági munkacsoport
Morvai Lajos (gondnok), gazdasági bizottság
Nagy Gáborné Viktória, karitatív munkacsoport
Nagy Sándor, ifjúsági munkacsoport
Palotai András, gazdasági bizottság
Rimán Andorné Magdolna, gazdasági bizottság
Szentirmainé Jordán Eszter, kulturális munkacsoport
Vas László, gazdasági bizottság
Vízér Klára, ökumenikus munkacsoport
Zeuner Gyula, ifjúsági munkacsoport
Zsók Mária, hitoktatási bizottság

A fogadalomtételt követően Molnár Béla plébános köszönetük jeléül átadta Erdő Péter, püspök úrnak a Benedictus című újság ( a Keresztelő Szent János Pestújhely-Újpalotai Plébánia ingyenes lapja) a templombúcsúra nyomtatott ünnepi számát valamint a szeretet virágcsokrát.