Menu

Telt ház az Országos Darts Diákolimpián

2009.03.18.

Évek óta megszokhattuk már, hogy a Budapesti Darts Diákolimpiának a László Gyula Gimnázium ad otthont épp úgy, mint az országos megmérettetésnek. Idén március 14-én 191 induló vett részt az Országos Darts Diákolimpián ezen a helyszínen, ahova az ország 12 területéről érkeztek a fiatalok.

A reggel kezdődött versenyen 20 táblán folyt a játék hat kategóriában: a gyerekek a high scoret hét körben játszották, a serdülők 301 sima kiszállóban dobtak 20 körben, az ifjúságiak számára pedig 501 sima kiszálló volt 20 körben a 16-os döntőig a verseny, majd innentől dupla kiszállóval folytatódott a játék.
A versenybizottság tagja volt: Bódi Orsolya, Ifj. Vámosi László, Piroska Roland.
A megnyitón részt vett Hajdu László polgármester, Németh Angéla, a MOS Bizottság elnöke, Marton Margit a László Gyula Nyolcosztályos Gimnázium igazgatója, Osváthné Brett Ildikó, az OMIS osztály diáksport szakreferense, Bereczki Béla, a Magyar Darts Szövetség alelnöke, Vámosi László, a Magyar Darts Szövetség utánpótlás vezetője, valamint Bezzeg Nándor az első magyar PDC játékos.
Először Marton Margit köszöntötte néhány szóban a zsúfolásig megtelt teremben a résztvevőket, majd Hajdu László nyitotta meg a döntőt.
-A kerületben nagy hagyománya van a labdarúgás mellett a darts sportágnak és abból is látható, hogy milyen népszerű, hogy a sportoló gyerekeket milyen sok szülő, hozzátartozó kísérte el. Kerületünkben 26 szakosztály van közel 3 ezer igazolt sportolóval. Van olyan sportág, ahol a versenyen még sosem láttam egyetlen szülőt sem, ide pedig mindenkit kísérnek az ország minden pontjáról és pontjára, együtt drukkolnak a gyerekekkel, hogy milyen eredményt fognak elérni. Ennek az olimpiának az üzenete az, hogy egy közösségnek a sportága mindez, a darts közösségé. Helyet szívesen adunk ennek a sportágnak és azt reméljük, hogy azok a gyerekek, akik ma itt sportolóként vetélkednek, és barátságot kötnek egymással, azok jó szívvel fognak visszagondolni erre a kerületre, Újpalotára. Fontos dolog, hogy ezek a gyerekek sportolnak. Fontos ugyanis a mai világban, ha a szabadidő hasznos eltöltésére a gyerek számára alkalmas elfoglaltságot találnak a szülők. Sok sikert kívánok a mai versenyhez!- mondta a polgármester, majd megkezdődött a maratoni hosszúságú verseny, hiszen délelőtt 10 órakor vette kezdetét, míg a díjkiosztóra majdnem 6 órával később került sor.
-Példaértékű volt a versenyzők fegyelme, senkit nem kellett figyelmeztetni semmiért és az, hogy második felszólítás, el sem hangzott. Köszönet ezért a kísérőknek, vezetőknek, akik felkészítették a gyerekeket.
A verseny igazi küzdelem volt: sok-sok boldog arc egy győzelem után, néhány könnycsepp egy vereség után, de korosztálytól függetlenül komoly, nívós mérkőzések mindenhol. A serdülőknél láthattunk 180-at, a gyermekeknél – ha kellett – 120-at (p.bull,p.bull,20), az ifikről nem is beszélve, röpködtek a 6, 7 körös legek.
Meglepetésnek szántuk és szerencsére a közreműködőknek köszönhetően látványosra is sikeredett az ifi fiúdöntő. Center pálya, két író, vezetőbíró (szpíker), kivetítőn látható levezető azonnali statisztikával, bevonuló zene és tomboló nézők.
Nevesítsünk, mert mindenki örömmel vállalta a feladatot (persze a két versenyzőnek ezért küzdeni kellett), a két levezető, író, Zeitler Ferenc és Balázsi József, vezetőbíró Bezzeg Nándor és a döntő két résztvevője Darányi Zoltán és Tax Tibor.
A döntő után került sor a díjátadó ünnepségre, a díjakat átadta Török Ferenc az MDSZ elnöke és Bezzeg Nándor.
Hajdu László polgármester úrnak köszönhetően kupákkal tudtuk jutalmazni az elsőket, a területeket, illetve most először a két legfiatalabb játékost.
Nagyon sok ajándékot tudtunk kiosztani a gyerekeknek, köszönet érte a Novoparts Kft-nek, a Harrows Kft-nek, a Porsche Hungariának, a Hondának és a Cinema Citynek.
Összegzésképpen, egy sikeres versenyen vagyunk túl, ami bíztató jövőképet mutat.
Még egyszer köszönet a felkészítőknek, vezetőknek, kísérőknek, szülőknek és mindenkinek, aki segített- mondta Vámosi László.

Végeredmény:
Fiú I.-II.
1. Liszi Márk, Pécsely
2. Németh Norbert, Székesfehérvár
3. Lakner Martin, Szombathely

LányI.-II.
1. Réti Ramona Budapest, László Gyula Gimnázium
2. Ódor Lilla, Miskolc
3. Kiss Cintia Budapest, László Gyula Gimnázium

Fiú III.-IV.
1. Zörényi Bence Szekszárd
2. Dobos Bence Baraltonfüred
3. Palásthy István Miskolc

Lány III.-IV.
1. Illyés Kinga Noszlop
2. Timári Viven Blatonfüred
3. Sajcz Barbara Mezőcsát

Fiú V.-VI.
1. Bódis Ferenc Budapest
2. Kiss Gábor Vép
3. Pásztor Gábor Budapest

Lány V.-VI.
1. Végső Adrienn Budapest
2. Zeitler Dalma Ajka
3. Nagy Andrea Budapest, László Gyula Gimnázium

Különdíjak:
Legfiatalabb játékos:Nagylaki Martina, ifj. Sárai Levente