Menu

Tehetségek
(képes beszámoló a cikk végén)

2006.12.04.

Néhány nappal ezelőtt voltak az Őszi Pedagógiai Szakmai Napok a kerületben, melynek keretében többek között számos program a tehetséggondozás fontosságáról szólt.

November 24-én a Hubay Jenő Alapfokú Művészetoktatási Intézmény és Pedagógiai Szakkönyvtárban a művészetoktatási intézmények képzőművészeti tanárainak országos találkozója volt, majd számos előadást hallgathattak meg az érdeklődők. Kissné Breczek Margit művésztanár komplex képzőművészeti programot mutatott be Városok címmel, majd Szabó Gábor szobrászművész nyitotta meg a bácsi tanulmányút munkáiból (fotó, grafika, textilmunka) álló kiállítást: Ezen a délutánon Sipos Endre, a Fazekas Mihály Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium-Fővárosi Vizuális Nevelési Módszertani Központ vezető tanácsadója pedig képzőművészeti, művészettörténeti előadást tartott Az álló és mozgókép egysége (Bruegeltől Plaul Klee-ig) címmel.
A tehetségek mutatkoztak me majdnem egy héttel később a Czabán Általános Iskolában, ahol először került sor a Czabán Kreatív versenyre, majd ezt követően a Bartók rajzversenyre.
A rajzversenyt követően kiállításon mutatkoztak be a díjazottak és a résztvevők. A zsűri tagja volt: Ferk Ilona festőművész, Tóth Mária Anna művésztanár és Kissné Breczek Margit művésztanár.
A versenyen indulóknak olyan pályamunkát kellett készíteniük, melyet vagy Bartók Béla egyik műve ihlette, vagy magáról a zeneszerzőről szól. A résztvevők kitűnően teljesítettek. A díjkiosztón Hajdu László polgármester is részt vett.

Végeredmény:
5-6. osztály:
I. Bogdány Barnabás László Gyula Gimnázium
Hajnal Réka Czabán Általános Iskola
Tóth Vera Czabán Általános Iskola
II. Hajnal Máté Czabán Általános Iskola
Grósz Nikolett Czabán Általános Iskola
Vadkerti Sebestyén Pestújhelyi NOK
III. Maléth Bence Kossuth NOK
N?guyen Cintia Czabán Általános Iskola
Vermás Georgina Vzabán Általános Iskola
Különdíj: Pestújhelyi NOK- közös munka-makett

7-8. osztály:
I. Gál Veronika Hubay Jenő AMI és PSZK
Fürdös Adrienn Czabán Általános Iskola
II. Bogya Karola László Gyula Gimnázium
Marjai Ádám Hubay Jenő ÁMI és PSZK
Luu Trong Vinh és Fekete Martin Czabán Általános Iskola
III. Kovács Zsuzsa Kossuth NOK
Kelemen Orsolya Kossuth NOK
Ferenc Dávid Száraznád NOK
Különdíj: Pestújhelyi NOK – csoport-makett

Kapcsolódó cikkek:

Kapcsolódó linkek:

Képes beszámoló