Menu

Te melyik kutyajátszóteret újítanád fel a Bayer Állategészségügy segítségével?

2017.05.24.

A BAYER Állategészségügy divíziója pályázatot hirdetett kutyafuttató felújításra, melyre a MediaCom médiaügynökségen keresztül XV. kerületi kutyafuttatók is  regisztrálódtak. A pályázatot az a helyszín nyeri, mely a legtöbb szavazatot kapja.

Szavazni a https://felelosallattartas.hu/SSL/kutyater/ oldalon lehet.

A Mozdonyvezető u. – Ozmán utca sarkán található futtató jelenleg Szeged mögött a második helyen van, csak pár száz szavazattal lemaradva.

Kérjük, minél többen szavazzanak, hogy kerületünk kutyafuttatója legyen a győztes.

Mit is jelent a kutyajátszótér és mitől több, mint egy kutyafuttató?

A kutyajátszótér szó egy új fogalom a városi kutyatartásban. Az emberek a kutyafuttatóval azonosítják, de ez sokkal több annál. Ez szintén a kutyák futtatására kijelölt hely, de itt idomítási lehetőség is van. Egy kerítéssel körbezárt hely, amely kulturált mozgási lehetőséget ad, és ápolt környezetben találkozhatunk más kutyákkal. Nem elhanyagolható szempont a kedvencekre nézve az sem, hogy a gondozott tér kevesebb veszélyes parazitát jelent rájuk nézve. A Kutyatér egy magasabb nívót képvisel a kutyatartás világában. Az itt található játékok (oszlop sor, cső, gátak, libikóka, fa padló), túl a mozgásigény kielégítésén, fejlesztő eszközként is funkcionál az ebek számára.

A városi kutyatartók életében a munkanapok alatt az ember-állat közötti kapcsolat sokszor csak a közös sétáltatásokra korlátozódik. Lakótelepi környezetben mentőöv – mondhatni utolsó szalmaszál – a kutyatér, hiszen legtöbbször csak kakilni, pisilni visszük le a kedvencünket és egy ilyen egészségügyi séta alkalmával kevésbé van időnk foglalkozni velük. A játszótér egy jó lehetőség arra, hogy a kutya is „kitombolhassa” magát, és ezzel maximalizálni tudjuk a sétáltatás alkalmával eltöltött hasznos időt.

A játszótér használata kulturáltságot követel a gazdik részéről is. Az a legfontosabb, hogy vigyázzunk a tisztaságra, azaz szedjük össze a kutyapiszkot, így csökkentsük a fertőzéseket és a parazitaveszélyt. Fontos, hogy a kedvencünk is megkapja a megfelelő gondoskodást és azt az életteret, ahol egészségesen fejlődhet.

A szavazás május 31-ig tart és június 6-a után hirdetünk nyertest. A felújított kutyajátszótér átadása szeptember 9-én lesz.

Szeretnénk, hogy minél több boldog gazdi engedhesse játszani kutyáját az új Kutyatéren!