Menu

Tavaszi derű nyárias időben

2006.04.04.

Szombaton egész nap program várta a kerület lakosságát a Karácsony Benő parkban, ahol többek között koncertekkel, gyermekprogramokkal, vetélkedőkkel, s a nap végén tűzijátékkal tölthették el idejüket.

A vidámpark programjai már kora reggel várták az érdeklődőket. A gyerekek pedig a kézműves foglalkozások közül választhattak (pl. gipszkiöntő festése, papírvirág készítése), de volt kvíz-totó is. Az ügyesebbek pedig csokit, apró ajándékokat kaptak jutalmul, ha egy-egy szép alkotást mutattak be Éva néninek.
Közben a színpadon is megkezdődött a kavalkád. Délben a nyugdíjas Ki Mit Tud? néhány díjazottja mutatta be, hogy ők is tudnak valamit. Sőt!!! Táncoltak, daloltak, bűvészkedtek.
A színpadon láthattuk az Aranytopán Tánccsoportot, a Kézfogás csoportot (vezető: Váradi Edit), Boldog Istvánné bűvészprodukcióját, Molnár Ferencnét, aki nótákat énekelt, a sanzonokat előadó Morauszki Pálnét, az operett részleteket bemutató Káplár Györgynét, valamint egy vidám jelenetet, mellyel Demeter Jánosné és Pallos Györgyné kacagtatta meg a közönséget. Felcsendültek táncdalok is, mint például a Viva Espana dallamai, melyet Mayer Józsefné Julika adott elő. Szintetizátoron Marsal Géza kísérte az előadókat.
A nyugdíjasok produkcióit követően Hankó Tomhán Gyula és népi zenekara játszott és adott jó hangulatot az ebédhez.
Kora délután a Károly Róbert Szakközépiskola, Általános Iskola tanulói, Zsótér Andor pedagógus, valamint a Kolozsvár Általános Iskola diákjai és az iskola Mézes Óvodájának kicsinyei léptek fel. Utóbbiak egy zenés-táncos műsort adtak elő, melyet Juhász Ferencné és Baggyuráné Lőrincz Zsuzsa tanított be. A feslő tagozatosok műsorában Ami a szívedet nyomja címmel svéd gyerekversekből hangzott el egy összeállítás, az 5.a osztályosok Rácz Andrea betanításában a Limbó címmel adtak elő egy táncos műsort. A nyolcadik évfolyamosok közül az „a” osztály tanulói a Tükör című vidám jelenetet mutatták be, míg a „b” osztályosok a Grease című musicalből adtak elő egy táncos egyveleget.
A humor is helyet kapott a délután programjában, így a Defekt duó szórakoztatta a közönséget, majd a Rákospalotai Szilas Táncegyüttes lépett fel, s tartott táncházat. A kora este a nosztalgia jegyében zajlott: előbb az Old Boys zenekar koncertjére került sor, majd Hevesi Tamás énekelt.
A képzeletbeli i-re a pontot a Brillantin együttes rock and roll partija tette fel, melyre már sokan ropták a táncot, s énekeltek együtt az együttes tagjaival. A program zárásaként pedig a ma már elmaradhatatlan tűzijáték bűvölte el a parkba látogatókat, s különösen a gyerekeket.
A nap szervezője a Lépésről lépésre Egyesület volt, míg a programok védnökei Kiss Péter és Hajdu László országgyűlési képviselők voltak.

Képes beszámoló