Menu

Tarolt a Kavicsos DSE Darts Szakosztálya!

2008.07.11.

Az elmúlt évadban ismét számos sikert értek el a Kavicsos DSE Darts Szakosztályának versenyzői.

-Előljáróban, tudni kell hogy hazánk egyik, ha nem a legeredményesebb utánpótlás nevelő klubjáról beszélünk. A megfelelő szakmai hátteret képzett szakemberek biztosítják, Bódi Orsolya (edző), Vámosi Ági és Vámosi László (vezetők, sport menedzserek), és persze a bázis, a László Gyula Gimnázium, Általános Iskola és Óvoda.
Az eddigi évek szép eredményeit- számtalan bajnoki cím -ismét sikerült egy picivel túl szárnyalni. A budapesti területi bajnokság zárásakor minden címet (gyermek, serdülő, ifi fiú, ifi lány) játékosaink nyertek.
Következett az országos díjátadó, melyen játékosaink a kiosztott 30 díjból csak 7 díjat engedtek át más klub versenyzőinek. Ennek a szép eredménynek megkoronázása, hogy 2008.06.07-14-ig zajló Caorle-i Soft EB-n Végső Adrienn Ifjúsági Európa Bajnok lett, valamint a felnőtt női 501DO Open-en második helyezést ért el.
Ugyanitt, a Kavicsos DSE ifi csapata a felnőtt csapat Európa Kupán, a nagyon előkelő második helyen végzett / ifj. Vámosi László, Piroska Roland, Darányi Zoltán, Darányi Tamás, Végső Adrienn, Vámosi Gergely, felkészítők: Bódi Orsolya, Vámosi Ági/.
Úgy érzem, hogy a magyar fiatalok kitettek magukért és tekintélyt szereztek a nemzetközi színtereken is.
2007 -ifi EB I. hely Darányi Zoltán (Kavicsos DSE),
2008 -ifi EB I. hely Végső Adrienn (Kavicsos DSE).
Ebben a szezonban már „csak” egy komoly megmérettetés vár a fiatalokra, 2008.07.16-20-ig Cardiff-ban megrendezésre kerülő Ifjúsági Steel Csapat Európa Bajnokság. Az utazó válogatott keret:
– hölgyek, Végső Adrienn KDSE, Zeitler Dalma Wings DC, Harsányi Enikő(vezető),
-urak, Darányi Zoltán KDSE, Darányi Tamás KDSE, Tax TiborWings DC, Szakács Péter Wings DC, Vámosi László(vezető).
Cél a tisztes helytállás, de azért bármi megtörténhet?- számolt be sikereikről Vámosi László, a Magyar Darts Szövetség Utánpótlás Vezetője.