Menu

„Tanulási partnerség”

2006.06.22.

Érdekes, nem mindennapi szakmai tanácskozás zajlott a Polgármesteri hivatal dísztermében 2006. június 15-16-án.

A Száraznád NOK szervezésében hét európai ország (Észak-Írország, Franciaország, Portugália, Spanyolország, Olaszország, Németország, Magyarország)
8 intézménye vett részt egy nemzetközi projekttalálkozón, amely a 3 éves pályázati időszak első évét zárta le- számolt be a honlap olvasóinak Molnár József. A tanácskozást Hajdu László Polgármester Úr, országgyűlési képviselő nyitotta meg és adott tájékoztatást a kerület oktatás- és szociálpolitikájáról, amelyet Brazzorottó Jenőné elnök igazgató asszony előadása követett, aki bemutatta a résztvevő szakembereken a Száraznád NOK-ot és a XV. kerület sajátosságait, múltját és jelenét.
A kétnapos nemzetközi tanácskozáson neves hazai szakemberek tartottak előadásokat azokról a társadalmi gyakorlatokról, amelyek a fiatal felnőttek (16-25 év közötti korosztály) eredményes társadalmi integrációját hivatottak elősegíteni. A nemzetközi projekt azokra a célcsoportokra fókuszált, amelyek valamilyen hátránnyal indulnak az egyéni életpályájuk ezen szakaszának, így alacsony iskolázottságúak, munkanélküliek, kisebbséghez tartozók, vagy súlyosan alulszocializáltak, esetleg deviáns, antiszociális magatartásúak.
A tanácskozáson részt vett dr. Nagy Antal jegyző úr, és a hivatal több munkatársa is.
A kétnapos nemzetközi találkozást minden résztvevő igen eredményesnek találta és nagy elismeréssel nyilatkoztak kerületünkről és Budapestről, amely lenyűgözte őket szépségével- fejezte be beszámolóját Molnár József.