Menu

Támogatják a legjobbakat

2012.12.28.

A XV. kerületi önkormányzat idén már 19. alkalommal támogatja tanulmányi ösztöndíjjal a jól tanuló kerületi diákokat. Az ösztöndíjat
a testület alapította, a díjazottakról a szakmai bizottság dönt, az elismeréseket pedig a polgármester adja át. A támogatás odaítélésének a feltételeit 2004-ben rendeletben határozta meg a testület.

– Ez a támogatás is azt jelzi, hogy az önkormányzat továbbra is részt kíván vállalni a kerület oktatásában – mondta László Tamás polgármester. – A jövőben is versenyeket szervezünk majd, és pályázatokkal, valamint egyéb módon támogatjuk a tehetséges gyerekeket, fiatalokat.
A 2012-13-as tanévben összesen 53 pályázat érkezett az önkormányzathoz, és a Közoktatási, Közművelődési, Egészségügyi és Sport Bizottság döntése alapján harminckilencen kapták meg az egész évre szóló tanulmányi támogatást. A sikeres általános iskolás pályázók tíz hónapon keresztül havi 5000 forint, a középiskolások 8000 forint, a szakiskolások 8500 forint, az alapképzésben résztvevő főiskolások 15 ezer forint, míg a főiskolai és egyetemi mesterképzésben résztvevők havi 20 ezer forint támogatásban részesülnek.