Menu

Takács Mária világcsúcsot emelt

2012.09.09.

A REAC Sportiskola SE masters versenyzője, Takács Mária igazán elkényeztet bennünket. Hol egy Európa-, hol pedig világbajnoki címmel bővíti amúgy is gazdag éremgyűjteményét.
Civilben a Magyar Súlyemelő Szövetség főtitkáraként dolgozó sportoló most is világbajnokságra készül, ugyanis szeptemberben Ukrajnában, Lembergben rendezik majd a Masters Súlyemelő Világbajnokságot.

Takács Mária már a verseny lázában ég, a nyár nagy részében edzett, de hogy ne essen ki a ritmusból, egy-egy versenyen is elindult. Nemrég például részt vett a Testvériség SE által rendezett nemzetközi súlyemelő versenyen is, ahol a +75 kilogrammban sikerült új világcsúcsot emelnie.
Szakításban már korábban is én tartottam a világcsúcsot 76 kilogrammal, amit ezen a versenyen sikerült megismételnem. Közben az egyik ellenfelem, egy trinidadi súlyemelő 96 kilogrammot lökött, ami új világcsúcsot jelentett. Ezt sikerült nekem néhány perccel később túlszárnyalnom, hisz az én legjobb
eredményem lökésben 97 kilogramm volt.
A nemzetközi szövetség szigorúan kezeli a világcsúcsokat. Pontosabban csak
azokat a rekordokat hitelesíti, amelyek világbajnokságon születtek, így Takács Mária egyelőre még csak nem hivatalos világcsúcstartónak számít. Ő azonban nincs emiatt elkeseredve, mint mondta, a közelgő ukrajnai világbajnokságon
remélhetőleg alkalma lesz majd ezt a csúcsot „hitelesíteni.”