Menu

Takács Mária ismét világbajnok lett

2008.10.07.

Az elmúlt héten rendezték a görögországi Kefalónia szigetén a 24. Férfi ? és a 15. Női Masters Súlyemelő Világbajnokságot, melyen Takács Mária a REAC-Sportiskola Sportegyesület versenyzője aranyérmet szerzett . Világbajnokunk az alábbiak szerint számolt be a nagyszerű győzelemről.

-Közel egy éves felkészülés előzte meg a dobogóra lépést a jelentős esemény előtt. Két év kihagyás után fokozatos terhelés mellett heti 5-6 délutáni edzést, 3-4 esti futóedzés követte.15 kg fogyás mellett sikerült ismét világbajnokságot nyerni, aminek nagyon örülök. A verseny igen szoros volt, és kemény taktikai csata is zajlott a színfalak mögött. Szakítás után 7 kg előnyöm lett, mivel a nicaraguai versenyző 2-szer sem tudott megbirkózni a 70 kg-mal. Lökésnél az azonos teljesítmény már nem volt elég a közép-amerikai versenyzőnek a nyerésre.
Végeredmény:
1. Takács Mária 165 kg Szakítás: 72 kg ; Lökés: 93 kg
2. Maria Lourdes Ruiz 158 kg Szakítás: 65 kg ; Lökés: 93 kg
3. Anastasia Aktipi 153 kg Szakítás :63 kg; Lökés: 86 kg

A világbajnok végezetül köszönetet mondott a versenyre való felkészüléshez és a részvételhez nyújtott anyagi támogatásért a XV. Kerület Polgármesteri Hivatal Művelődési, Oktatási és Sport Bizottságának és REAC- Sportiskola Sportegyesületnek.

Kapcsolódó cikkek:




Kapcsolódó linkek: