Menu

Tájékoztató az ebtartók részére

2003.03.11.

Az évenkénti eb-oltást az Állategészségügyi Szabályzat kiadásáról szóló, 41/1997.(V.28.) FM. rendelet 213.§-a írja elő. E szerint az ebtulajdonos (ebtartó) köteles minden három hónaposnál idősebb ebét – a tudományos-kutatási és laboratóriumi vizsgálati célból tartott állatok kivételével – veszettség ellen beoltatni az alábbiak szerint:

1. a három hónapos kort elérteket 30 napon belül, majd
2. az első oltást követően 6 hónapon belül,
3. ezt követően évenként.

A 81/2002. (IX. 4.) FVM rendelet 8. § értelmében az oltással egyidőben el kell végezni az ebek széles sprektumú féreghajtó szerrel történő kezelését is.

Felhívom a tisztelt kerületi ebtartók figyelmét arra, hogy az ebek idei kötelező veszettség elleni szervezett védőoltása, és féreghajtó szerrel kezelése egész évben folyamatosan történik.

Az oltás helye: Bp. XV. ker. Állatorvosi Hivatal, Bp. XV. ker. Énekes u. 2. szám.

Az Állatorvosi Hivatal telefonszáma: 307-63-65
Rendelés: hétköznap 10-12 óra és 17-18 óra között.
Az oltás díja 1200 Ft. + féreghajtás

A torlódások elkerülése érdekében kérem, hogy a személyre szóló értesítés kézhezvétele után (az értesítésben megjelölt időpontban) keressék fel a rendelőt.
A veszettség elleni védőoltás elvégeztethető más (erre megbízással rendelkező) magán állatorvossal is. Az ez évben veszettség elleni védőoltás végzésével megbízott állatorvosok név és cím listája a Polgármesteri Hivatal Ügyfélszolgálati Irodáján megtekinthető.
A veszettség elleni kötelező eboltás elmulasztása esetén az ebtartó – szabálysértési eljárás megindítása mellett – 2004. január 31.-ig felszólítást kap a 15 napon belüli pótoltásra, valamint annak igazolására. Pótoltás elmulasztása esetén a kerületi főállatorvos az ebet érintő és állami kártalanítás nélküli legsúlyosabb döntést is meghozhatja.

Dr. Nagy Antal
jegyző sk.