Menu

Tájékoztató a Szent Korona útja közvilágításának fejlesztéséről

2018.11.07.

A Budapesti Dísz- és Közvilágítási Kft. (BDK Kft.) 2018. évi Közszolgáltatási Szerződésében – mint minden évben – ismét sikerült a Budapest Főváros Önkormányzata támogatása alapján forrást elkülöníteni a közbiztonság javítását célzó közvilágítás fejlesztésére.

A közvilágítás fejlesztésének megvalósítása érdekében a BDK Kft. megkereste Önkormányzatunkat azzal a szándékkal, hogy javaslatot kérjen kisebb területek közvilágításának javítására.

A kerület javaslatait tartalmazó címlista elkészítése és átadása után a BDK szakemberei az akcióterületeken ellenőrzést tartottak, és ezt követően a helyszín kiválasztása augusztus hónapban megtörtént. A választás a javasolt területek közül a Szent Korona útja M3-as autópálya és Vasutastelep utca közötti szakaszára esett.

Tájékoztatjuk az érintett terület lakosságát, hogy a fejlesztés megvalósult, a közvilágítás javítása érdekében a BDK Kft. az érintett szakaszon 7 db lámpatestet szerelt fel már meglévő oszlopokra, így a közelmúltban az eddig sok problémát okozó járdaszakasz világítása megoldódott.

A fejlesztés a jövőben is folytatódik, remélhetőleg kerületünk közvilágítási problémával érintett újabb területei megújulhatnak.