Menu

Tájékoztató a lakossági hozzájárulással épülő közműfejlesztések támogatásáról.

2003.05.01.

A kerületben a lakossági hozzájárulással megvalósuló út- és csatorna építések során valamennyi érintett ingatlantulajdonost (-használót) a Polgármesteri Hivatal írásban előzetesen felkeresi és a hozzájárulás szándékát szerződésben rögzíti. A szerződésben egy összegű és részletfizetési választási lehetőséget is biztosít az önkormányzat. Az önkormányzatnál már 1991. óta gyakorlat a hozzájárulással épülő közművek esetén a támogatás visszatérítése.

Az a magánszemély, aki az építés ráeső hányadát egy összegben megfizeti, annak a Hivatal külön kérés nélkül visszatéríti a 15 %-át. A részletfizetést vállalók részére – a teljes befizetés garantálására – csak akkor van lehetőség a visszatérítésre, ha az utolsó részletet is befizették. Aki nem vállalja a hozzájárulást, tehát a szerződést nem köti meg, azt határozattal kötelezzük a befizetésre az útépítések esetén. (A támogatásra vonatkozó igény nem engedményezhető másra!)
A támogatási visszatérítést a Polgármesteri Hivatal külön igénylés nélkül is elvégzi az út-, csatorna és gázépítés esetén. A víz közműtámogatás visszaigénylése ritka, ezt a tulajdonosnak kell igényelnie. (Érd.: Pénzügyi Osztály, Udvary Lászlóné csoportvezető tel.:305-3296)