Menu

Tájékoztató a kerületünkben nyíló demenciával élő idősek részére nyújtandó nappali ellátásról

2017.01.18.

Az Egyesített Szociális Intézmény Területi Gondozás új szolgáltatásként 1156 Budapest, Kontyfa utca 3. szám alatti telephelyén a demenciával élő idősek részére nappali ellátást hoz létre.

Kiket várunk?

Egészségi állapotuk vagy idős koruk miatt szociális és mentális támogatásra szoruló, önmaguk ellátására részben képes személyek részére biztosít lehetőséget a napközbeni tartózkodásra, társas kapcsolatokra, valamint az alapvető higiéniai szükségleteik kielégítésére, továbbá igény szerint megszervezi az ellátottak napközbeni étkeztetését.

A demenciával élő személyek nappali ellátása a Pszichiátriai/Neurológiai Szakkollégium által befogadott Demencia Centrum, vagy a Nemzeti Rehabilitációs és Szociális Hivatal, vagy pszichiáter, neurológus, geriáter szakorvos demencia kórképet megállapító szakvéleményével rendelkezők számára biztosít személyközpontú szolgáltatást, abban az esetben, akiknél a demencia enyhe fokban lett megállapítva

Milyen szolgáltatást nyújtunk?

Az új intézményben 12 fő elhelyezésére nyílik lehetőség. A csoport működtetése olyan idős emberek gondozását biztosítja, akik még hozzátartozójuk felügyelete és gondoskodása mellett családi környezetben élnek, napközbeni ellátásuk azonban nem megoldott. Ezzel az új szolgáltatással kitolódik esetükben az intézményi elhelyezés időpontja, amely mind az idős ember, mind a család érdekeit szolgálja, hozzájárul annak eléréséhez, hogy az idős ember minél tovább a megszokott lakókörnyezetében élhessen.

Az ellátottak meglévő képességeinek megőrzésére és fejlesztésére irányuló programok

A napi tevékenységek megszervezése folyamatos napirend szerint történik

hétfőtől – péntekig,  8-tól 15.30-ig

-Rehabilitációt segítő fizikai tevékenységek: séta, sport

-Kreativitást fejlesztő tevékenységek: festés, rajzolás

-Szellemi és szórakoztató tevékenység: zenehallgatás, felolvasás, kártya – és társasjátékok, vetélkedők, előadások

-Készségmegőrző tréning: memória tréning, élettörténeti munka, realitás – orientációs tréning

További felvilágosítás és bővebb információ a következő elérhetőségeken: Stefkóné Szombathy Éva – egységvezető: Tel:417-48-93 email: gondozohaz@eszixv.hu