Menu

Tájékoztató – településképi arculati kézikönyv

2017.06.19.
Kapcsolódó fájlok:

A településkép védelméről szóló 2016. évi LXXIV. törvény alapján a Fővárosi Önkormányzat elkészítette a településképi arculati kézikönyve és a településképi rendelete tervezetét, valamint az épített környezet alakításáról és védelméről szóló 1997. évi LXXVIII. törvényben kapott felhatalmazás alapján megkezdte a Duna-parti Építési Szabályzat (DÉSZ) X. üteme: az I. kerületi partszakasz és a XI. üteme: az V., a IX. és a XXI. kerületi partszakaszok terveztetését.

A településképi arculati kézikönyv és a településképi rendelet tervezete, valamint a készülő DÉSZ előzetes tájékoztatója 2017. június 26-tól tekinthető meg a www.budapest.hu portálon, és a Főpolgármesteri Hivatal Ügyfélszolgálatán.

A dokumentumok készítése széleskörű társadalmi bevonással történik, javaslatot

–  a 2017. július 06-án 16 órakor tartandó lakossági fórumon (Főpolgármesteri Hivatal, Díszterem) vagy

– 2017. július 14-ig elektronikusan a telepuleskep@budapest.hu, varosrendezes@budapest.hu e-mail címekre, vagy írásban a Főpolgármesteri Hivatal Városépítési Főosztályának megküldve (1052 Budapest, Városház utca 9-11.) vagy az Ügyfélszolgálaton (1052 Budapest, Bárczy István utca 1-3.) személyesen benyújtva adhatnak.

A lakossági fórumon való részvételi szándékot lehetőség szerint a fenti e-mail címeken vagy az Ügyfélszolgálaton szíveskedjenek jelezni.