Menu

Tájékoztatás a Budapest XV. kerületi Köznevelésért Oklevél alapításáról

2017.09.15.

Budapest Főváros XV. kerületi Önkormányzat Képviselő-testülete a 2017. szeptember 5-én megtartott ülésén elfogadta a Budapest Főváros XV. kerületi Önkormányzat által alapított elismerések adományozásáról szóló 24/2012. (VI.6.) önkormányzati rendelet (a továbbiakban: Rendelet) módosítását.

A Rendelet 13/I. § (1) bekezdése alapján a Köznevelésért Oklevél annak a XV. kerület közigazgatási területén működő, a Klebelsberg Központ Észak-Pesti Tankerületi Központja (a továbbiakban: Tankerületi Központ) által fenntartott, az alap- és középfokú köznevelési feladatellátásban részt vevő iskolában dolgozó, pedagógus vagy pedagógus munkát segítő munkakörben alkalmazott személynek adományozható, akik ezen intézményekben, illetve ezek jogelődeinél megszakítás nélkül eltöltött 20, 35, 45, valamint 50 év folyamatos közalkalmazotti jogviszonnyal rendelkezik. A Köznevelésért Oklevél mellé juttatásként bruttó 200.000 Ft jár.

A Rendelet 13/J. § (1) bekezdése értelmében az elismerés az alkalmazott részére akkor is adományozható, ha jogviszonya a 13/I. § (1) bekezdésében meghatározott időtartamot az adományozás évének december 31. napjáig érné el.

A Köznevelésért Oklevél adományozására az Észak-Pesti Tankerületi Központ igazgatója tehet javaslatot a polgármesternek legkésőbb minden év január 31. napjáig. A Köznevelésért Oklevél átadásáról minden évben az Önkormányzat gondoskodik minden év június 30. napjáig.

Fontos, hogy azok a pedagógusok, illetve pedagógus munkát segítő munkakörben alkalmazott személyek, akik az idei évben jogosultak a Köznevelésért Oklevélre, az Önkormányzat által szervezett 2017. október 23-ai megemlékezésen kapják meg az oklevelet, illetve az ezzel járó juttatást.

Népjóléti és Intézményfelügyeleti Főosztály