Menu

Tájékoztatás

2022.04.14.

Fontos információk a Hősök úti rendelők környezetének megtisztításáról.

A Hősök úti orvosi rendelő épületeinek és a köztük húzódó térnek a felújítása, korszerűsítése folyamatban van. Ennek során a földszintes épület és az épületek közötti tér burkolása megtörtént, viszont az emeletes épületet érintő munkák még nem fejeződtek be, valamint a földszintes épületet és a teret érintően kisebb garanciális javítások hátra vannak.

Ennek megfelelően az emeletes épület környezete építési területhez tartozó felvonulási terület. A kivitelezés során az Önkormányzat, mint megrendelő többször felszólította a kivitelező céget, hogy egyértelműen kerítse le a munkák végzéséhez, anyagtároláshoz szükséges, arra kijelölt területet, de ennek nem tett eleget. A területen lévő konténereket a kivitelező helyezte el a munkák során keletkező építési hulladék gyűjtése, elszállítása érdekében, az Ő feladata azok ürítése.

Az elmúlt hetekben azt tapasztaltuk, hogy jelentős a konténerek környezetében az illegális hulladék lerakása. A helyzet tarthatatlanná vált, ezért az Önkormányzat soron kívül intézkedett a terület megtisztításáról, a felhalmozódott (cca. 95 m3) hulladék elszállításáról.

Felhívjuk a figyelmet, hogy a területen a hulladék lerakása tilos! Ismételten felszólítjuk a Kivitelezőt a szükséges óvintézkedések megtételére, az építési terület lekerítésére, hiszen ez a szerződésében rögzített kötelezettsége. A Rendészet munkatársai folyamatosan ellenőrzik a területet annak érdekében, hogy az illegális hulladék lerakását megakadályozzuk.

Tegyünk együtt többet a kerület közterületein a rend és a tisztaság fenntartása érdekében!

Köszönjük!