Menu

Testületi ülés után

2019.02.27.

Levélben tájékoztatta a városrész lakóit a keddi költségvetési szavazás  eredményéről és következményéről Németh Angéla, a XV. kerület polgármestere.

Tisztelt XV. kerületiek!

Kedden este a képviselők többsége nemet mondott a városrészben élők nyugalmát és önkormányzati intézményeink, cégeink biztonságos működését garantáló 2019-es költségvetésre. A kerületben dolgozó köztisztviselők és közalkalmazottak előírtnál magasabb béremelését, egészségügyi és közlekedési beruházásokat, a civil szervezetek, egyházak és sportegyesületek támogatását is tartalmazó csomagra a teljes Fidesz-frakció – Agárdi János, Bencsics Lászlóné, Báder György, Csonka László, Gyurkovics Miklós, Lehoczki Ádám, Pintér Gábor – nemmel voksolt.

Tartózkodott a szavazástól Victorné dr. Kovács Judit alpolgármester is, aki a költségvetési egyeztetéseken végig jelen volt, ám kifogást egyszer sem emelt, és hétfőn is mellettem állt, amikor a tervezetet a sajtó előtt ismertettük. Tartózkodott a hozzá hasonlóan a Fideszből kizárt Bitvai Nándor, valamint a korábban szintén a kormánypártban politizáló Merk Péter is.  Fontosnak tartom jelezni, hogy azoktól, akik most nem fogadták el a költségvetést, korábban egyetlen módosító javaslat sem érkezett, azaz szó sem volt az Önöket szolgáló felelős együttgondolkodásról. Ami előttünk zajlott, sokkal inkább politikai színjáték volt.

A következtetések levonását Önökre bízom, azonban a történtekre polgármesterként nekem is reagálnom kell. Victorné dr. Kovács Judit alpolgármestertől ezért bizalomvesztés miatt 2019. 02. 27-i hatállyal megvonom minden feladat- és hatáskörét, valamint aláírási és kötelezettségvállalási jogkörét, mert magatartásával súlyosan megszegte az Mötv. 74. § (1) bekezdésében meghatározott kötelezettségét.

Tisztelettel:

Németh Angéla

polgármester