Menu

Táborzáró lovagkor

2012.08.31.

A Szántóföld úti nyári napközis tábor utolsó hete különösen gazdag volt érdekességekben és látnivalókban. A tábor záróprogramját augusztus 21-től 24-ig rendhagyó módon a Károly Róbert Általános Iskolában tartották.

Ha Károly Róbert, akkor a lovagi kor kerüljön előtérbe – gondolta a rendezvény kiötlője és szervezője, és a gondolatot tett követte.
Bognárné Szőllősy Anna kérdésünkre elmondta, a tábor vezetését kollégáival heti váltásban szervezték meg. Rá, mint az utolsó hét vezetőjére hárult a feladat, hogy a záróprogramot összeállítsa. Az elmúlt években moziba vagy korcsolyázni vitték a gyerekeket, de idén úgy döntöttek, hogy rendhagyó, különleges élményt szereznek nekik, időutazást a lovagkorba. Ennek szellemében kedden ugrálóvárral várták a gyerekeket, valamint a lovagok életéhez kapcsolható kézműves foglalkozásokat tartottak.
A foglalkozásokat solymász bemutatóval színesítették, szerda reggel pedig a visegrádi lovagok mutatták meg harcművészeti tudományukat. A hét programjai között szerepelt többek között várépítő verseny, üvegfestés, lovagkori öltöztetőbaba-készítés, és a gyerekek játszhattak középkori, főként az ügyességüket próbára tevő játékokat a visegrádi hagyományőrzőknek köszönhetően.