Menu

Szünetelnek a fővárosi kéményellenőrzések

2020.03.17.

2020. március 17-től a meghirdetett kéményellenőrzések elmaradnak, későbbi időpontban kerülnek elvégzésre. A FŐKÉTÜSZ a szociális ellátásban segít be.

Az elmúlt napokban jelentősen megnőtt azon ingatlantulajdonosok aránya, akik nem kívánják az előzetesen meghirdetett kéményellenőrzést igénybe venni. Így a FŐKÉTÜSZ úgy döntött, hogy a  2020. március 16. utánra meghirdetett kéményellenőrzéseket átütemezi.

A 2020. március 17-től a meghirdetett kéményellenőrzések elmaradnak, későbbi időpontban végzik el azokat – közölte a társaság hétfőn.

A FŐKÉTÜSZ a meghirdetett kéményellenőrzésekkel érintett ingatlanokat értesíti az ellenőrzés elmaradásáról, illetve az átütemezést követően az új ellenőrzési időpontról is értesítést fog küldeni. Az új ellenőrzési időpontok meghatározása a fővárosi vírushelyzet függvényében történik meg.

A vírusveszély miatt a társaság 2020. március 17-től határozatlan időre felfüggeszti a személyes ügyfélfogadást is, az ügyfélszolgálati iroda zárva tart. Ezek az elérhetőségek továbbra is élnek:

  • Elektronikus üzenet: a kemenysepro.hu oldalon található üzenetküldő modul
  • Postai levél: 1443 Budapest, Pf. 155
  • Telefon: +36 1 999 0664
  • Fax: +36 1 332 1150

Az intézkedés nem érinti a műszaki vizsgálatokat és az üzemzavar-elhárításokat. A kéményseprő-ipari nyilatkozatra vonatkozó megrendelések leadása, illetve az elkészült nyilatkozatok kiadása továbbra is biztosított. A kéményseprők minden esetben rendelkeznek megfelelő egészségügyi védőeszközzel és fertőtlenítőszerrel. Amennyiben a műszaki vizsgálatra leadott rendelést a vírusveszély miatt kihirdetett veszélyhelyzetre való tekintettel a megrendelő ügyfél vissza kívánja mondani, úgy azt a www.kemenysepro.hu oldalon található üzenetküldő modulon keresztül jelezze a Társaságnak a vizsgálattal érintett cím és a megrendelő nevének pontos megadásával.

Az elmaradó ellenőrzésekkel felszabaduló erőforrásokkal a FŐKÉTÜSZ a járvány ideje alatt a szociális ellátásba segít be. Kéményseprők 40 gépjárművel vesznek részt a fővárosi szociális ellátásban. A FŐKÉTÜSZ munkatársai együttműködve a szociális ellátóhálózattal az élelmiszerek házhozszállításával segítik azon budapesti lakosokat, akik fokozottan veszélyeztetettek.

(D.I.)
Fotó: https://www.facebook.com/foketusz/