Menu

Szülinapi gratuláció
(képes beszámoló a cikk végén)

2006.12.07.

Hámori András: A terror kufárjai című könyve nemrég jelent meg és majdnem ezzel egy időben ünnepelte születésnapját is az író…a hatvanadikat.

E kettős alkalomból köszöntötte Hajdu László polgármester kerületünk lakóját hivatali szobájában.
Néhány perces beszélgetés során Hámori András elmondta, hogy Pápán született és bár évtizedek óta újságíró, könyvét nem írói álnéven adta ki, hanem a saját nevét használva. Közben már készül a következő könyve is, ám kiadni manapság nem könnyű semmit.
De mi is olvasható a könyvben?
Hámori András „főhőse egy fiatal fotóriporter, Szabolcs, akinek lebilincselően izgalmas kalandjait nyomon követve kerülhetünk be a terrorszervezetek szupertitkos világába, melyhez látszólag semmi közünk, hiszen nem csinálunk egyebet, mint munkába sietünk, szórakozni járunk, sportolunk, alszunk, szeretünk. A következő pillanatban azonban már értetlenkedünk és rettegünk az esztelen pusztítás áldozatainak láttán. A szerző folyvást az okát kutatja, vajon mitől válik valaki a jó vagy a gonosz elkötelezettjévé. Ezer éve keressük rá a választ, s egyáltalán nem biztos, hogy ugyanennyi idő elegendő lesz ahhoz, hogy valamikor meg is felelhessünk rá.”

Képes beszámoló