Menu

Szilas-patak menti népművészet

2012.12.07.

A Neptun Általános Iskola ebben a tanévben rendhagyó kezdeményezéssel rukkolt elő: a IV., XV., XVI., és XVII. kerületi iskolák bevonásával népművészeti pályázatot hirdettek meg. Az ötletet az adta, hogy az újpalotai iskolában 22 éve foglalkoznak népi iparművészettel a diákok.

Az idei pályázatot hagyományteremtő céllal írták ki, s jövőre szeretnék majd a művelődési házak szakköre- it is bevonni a programba. A pályázat díjátadó ünnepsége november 22-én volt, amikor is László Tamás polgármester és Vizér Klára alpolgármester köszöntötte a résztvevőket.
A beérkezett pályamunkákat szakmai zsűri bírálta el, melynek tagjai Vízi Julianna textilművész, Szabó Gábor szobrász, Kiss Márton festőművész és Szendrei Judit tűzzománcos voltak. A legjobb alkotások készítői elismerés legben részesültek, és a rendező iskola a beérkezett pályaművekből kiállítást állított össze, melyet bárki megtekinthet az aulában.
A „Szilasmenti Művészetek Völgye” címet kapó kiállítás megnyitója egy programsorozat első állomása volt, ugyanis november 23-án adventi kézműves délutánt, november 30-án pedig Neptun napot tartottak az iskolában.