Menu

Szerenád a jubiláló pestújhelyi operaénekessel

2005.05.31.

Vasárnap este Kukely Júlia és Kovácsházy István, a Magyar Állami Operaház magánénekeseinek májusi szerenádjával értek véget a Pestújhelyi Napok idei rendezvénysorozata.

Műsorukban Lehár Ferenc, Kálmán Imre, Huszka Jenő, J. Strauss operettjeiből csendültek fel részletek, duettek valamint olasz dalok. Zongorán kísért Kaposi Gergely.
A Pestújhelyen lakó Kukely Júlia nemrégiben ünnepelte pályafutásának 25 éves jubileumát, s ebből az alkalomból énekelte el Verdi: Tosca című operájának címszerepét az Operaházban. A jubileumi rendezvényen a sok-sok virág és gratuláció mellett egy aranygyűrűt kapott ajándékba.
Az operaénekesnő több mint 35 éve él a kerületrészben, s akkoriban került ide, amikor a konzervatóriumban tanult Budapesten, majd a Zeneakadémia opera tanszakán végzett, s lett a Magyar Állami Operaház tagja. Pályafutása során mindig arra koncentrált, s az volt a legizgalmasabb számára, amivel éppen foglalkozott.
A mostani vasárnapi koncerten is nagy szeretetről tanúbizonyságot a kertben összegyűlt közönség, majd a rendezvény végén Hajdu László polgármester köszöntötte az operaénekesnőt a jubileum alkalmából, s a virágcsokor, ajándékkosár mellé egy díszoklevelet is átadott a jubiláló művésznőnek.