Menu

Szeptember 30-án, most vasárnap időközi polgármester-választás a XV. kerületben

2018.09.27.

A Helyi Választási Iroda tájékoztatja a XV. kerület tisztelt választópolgárait, hogy Hajdu László országgyűlési képviselővé választása miatt időközi polgármester-választásra kerül sor 2018. szeptember 30-án (vasárnap).

A választópolgárok szavazataikat az augusztusban megküldött értesítésben szereplő, lakcím szerinti szavazóhelyiségekben adhatják le reggel 6 és este 19 óra között. Aki az egészségi állapota vagy fogyatékossága miatt a szavazóhelyiségben nem tudja leadni a szavazatát, mozgóurnát igényelhet. A mozgóurna iránti kérelmet szeptember 28. (péntek) 16 óráig a Helyi Választási Irodának vagy a szavazás napján 15 óráig a szavazatszámláló bizottságnak kell benyújtani. A kérelemnek tartalmaznia kell a választópolgár nevét, születési nevét, születési helyét, anyja nevét, személyi azonosítóját és a kérelem indokát.

A Helyi Választási Bizottság és a Helyi Választási Iroda elérhetőségeit a Budapest Főváros XV. kerület Önkormányzatának honlapján közzétett hirdetmény tartalmazza. A választással összefüggő további részletes információk a Nemzeti Választási Iroda honlapján (www.valasztas.hu) olvashatók.

Budapest, 2018. szeptember 27.

Dr. Lamperth Mónika s.k.
Budapest Főváros XV. kerület Helyi Választási
Iroda vezetője