Menu

Száz méter művészet
(képes beszámoló a cikk végén)

2010.01.21.

Mindenkinek története van, nem állapota. (Kiigazítás) Bárkivel találkozol, nyomot hagysz rajta. Úgy tedd, hogy a másik ne felejtse el! De ne is akarja emlékezetéből törölni! (Nyomod maradjon!)

Ehhez és még 363 hasonló bölcsességet, bátorító szavakat tartalmaz Háló Gyula baptista lelkész Napi adagok című 365 gondolatból álló kalendáriuma. Azonban mindez kevés volt ahhoz, hogy valóban megelevenedjenek a sorok. Így négy dunaharaszti képzőművész egyetlen óriási műalkotássá formálta e műveket. Ők Artner Ilona, Lehel Endre, Mikó F. László, Volker Schwarz. A baptista lelkész gondolatai így formálódtak egy egységes egésszé.A munka 2006-ban kezdődött.
„A KÉPEK NÉGY KÜLÖNBÖZŐ STÍLUSBAN KÉSZÜLTEK, DE AZ ÖSSZHATÁS TEKINTETÉBEN EGY RITMIKUSAN VÁLTOZÓ, DE MÉGIS SZERVESEN ÖSSZETARTOZÓ EGÉSZET ALKOTNAK. AZ ELKÉSZÜLT MUNKÁK A KÖNYVBEN MEGJELENŐ GONDOLATOKAT RÉSZBEN ILLUSZTRÁLVA, RÉSZBEN PEDIG TOVÁBBFEJLESZTVE JELENÍTIK MEG. A MŰVEK EGYENKÉNT IS ÖNÁLLÓ ÉRTÉKET KÉPVISELNEK, ÖSSZESSÉGÉBEN PEDIG EGY TÖBB MINT SZÁZ MÉTER HOSSZÚ KIÁLLÍTÁSI MÉRETTEL RENDELKEZŐ MŰALKOTÁST ALKOTNAK. A PROJEKT EGYEDÜLÁLLÓSÁGA NEM CSUPÁN ANNAK KÉPZŐMŰVÉSZETI MEGVALÓSÍTÁSÁBAN REJLIK, HANEM AZON TÚLMUTATVA, MEGJELENIK BENNE A MŰVÉSZETI ÁGAK KÖZÖTTI PARTNERSÉG KERESÉSÉNEK GONDOLATAI IS. A KÉPEK ÉS A HOZZÁJUK TARTOZÓ SZÖVEGEK EGYÜTT ALKOTNAK EGY ÚJ ÉRTÉKET.” – olvasható a kiállítás ajánlójában, amely január 22-én este nyílik meg a Pestújhelyi Közösségi Házban.
MINDENNAP ADJ TOVÁBB EGY IGAZÁN JÓ HÍRT! INTEGESS MOSOLYOGVA ISMERETLENEKNEK! TÉGY CSODÁT!

Kapcsolódó cikkek:

Kapcsolódó linkek:

Kapcsolódó anyagok:

Képes beszámoló