Menu

Szalonnasütésen építették a kapcsolatot

2004.07.21.

Egy negyven fős lengyel csoport járt vendégségben az elmúlt napokban a Szilas néptánccsoportnál, s július 13-án a Horvát Önkormányzat székhelyén- az Őrjárat utcában talált helyszínt egy baráti szalonnasütésre Paár Tibor, a Szilas néptánccsoport művészeti vezetője, koreográfus.
Közben hosszú ideje szeretné a XV. kerületi Horvát Önkormányzat kapcsolatot kiépíteni a Szilas néptánccsoporttal, melyről a véletlen folyamán, a szalonnasütésen tudott is egyeztetni a két vezető: Kuzma István, a Horvát Önkormányzat elnöke és Paár Tibor.

Miután a művészeti vezető köszöntötte a lengyel csoportot, megköszönte Kuzma István elnöknek, hogy a Horvát Önkormányzat vendégül látja Őket. Megtudhattuk, hogy a Szilas néptánccsoport a lengyel csoporttal már több közös fellépésen szerepelt, s így nemcsak munkakapcsolat, hanem barátság is kialakult a két társaság között.
A rendezvény jó hangulatban zajlott: a gyerekek és a felnőttek közösen készítették el a nyársra valót, majd megsütötték és elfogyasztották. Természetesen jutott idő a komolyabb megbeszélésre is. Kuzma István és Paár Tibor hosszú távú kapcsolatot szeretne kialakítani egymással. A megbeszélés folyamán megegyeztek abban, hogy a horvát rendezvényeken fellép a tánccsoport, illetve kölcsönösen részt vesznek egymás rendezvényein. Paár Tibor örömmel ismertette a jelenlévőkkel a horvát önkormányzat felkérését, meghívását, mely ez év őszére szól Horvátországba. A tánccsoport természetesen szívesen tesz eleget a felkérésnek és vállalják a horvátországi fellépést. Kuzma István arról is tájékoztatta a tánccsoportot, hogy augusztus 19-én horvátországi csoport, a Donji Kraljevec kulturális táncegyüttes ifjúsági csoportja fog szerepelni a kisebbségi műsoron, ahol közel egy órás műsort adnak.