Menu

Szállt az ének…

2009.04.29.

Bár nap mint nap „száll az ének szájrul szájra”, amint Arany János művében is olvasható, ám április közepén itt a XV.kerületben a dalok hívó szavára öt iskola diákjai énekkarai vettek részt az Éneklő Ifjúság versenyen.

Miután Németh Angéla, a MOS Bizottság elnöke köszöntötte a megjelenteket, a Hartyán Nevelési-Oktatási Központ általános iskolai aulájában kezdetét vette a program. S bár a szakértő zsűri nagyon komolyan értékelte a produkciókat, ám elismerés nélkül senki sem távozott ezen a napon.
A délelőtt folyamán fellépett a Hartyán NOK kicsinyek kórusa, és a felső tagozatos kórus, a Czabán Általános Iskola és Óvoda énekkara, a Váchartyáni Általános Iskola kórusa, a László Gyula Gimnázium, Általános Iskola és Óvoda énekkara, valamint a Magyar-Kínai Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola énekkara. A daloló diákok népdalcsokrot adtak elő, majd felcsendültek Szőnyi Erzsébet, Bárdos Lajos, Kodály Zoltán, Mozart, Beethoven, Richard Rodgers, Ádám Jenő, Orff, Balázs Árpád, Rutter, Karai József dallamai mellett angol, mexikói, kínai dalok is. A megmérettetésen szólót énekelt Jávorcsik Alexandra és Illés Ádám, zongorán közreműködött Szakács István, Némethné Hutka Katalin, Hajdú Mónika, míg a karokat vezényelte Brauschné Bálint enikő, Herrné Juhász Krisztina, Kovácsné Csatlós Ágnes, Messel Emese, Zsoldos Béláné, Szűcs Anikó.
Az eredmény pedig magáért beszél, mivel az arany, ezüst, bronz és elismerő oklevelek mellett a Hartyán NOK felső tagozatos kórusa Arany oklevelet kapott diplomával felterjesztve országos elismerő oklevélre.

További elismerések:
Hartyán NOK kicsinyek kórusa- arany oklevél
Magyar-Kínai Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola énekkara- ezüst oklevél
László Gyula Gimnázium, Általános Iskola és Óvoda énekkara- bronz oklevél
Czabán Általános Iskola és Óvoda énekkara- elismerő oklevél
Váchartyáni Általános Iskola kórusa- elismerő oklevél