Menu

Szabadtéri futógálával búcsúztatják a telet

2012.03.08.

Az idei esztendőben technikai okok miatt (nem volt megfelelő létesítmény) elmaradtak a fedettpályás atlétikai versenyek. Ez azt jelentette, hogy a legjobbjaink csak külföldön bizonyíthatták felkészültségüket, így már nagyon várták a szabadtéri szezon beköszöntét.

Decemberben Magyarország, egészen pontosan Szentendre ad majd otthont a mezei futóvilágbajnokságnak, így idén nagyobb hangsúlyt kapnak a szabadtéri, de nem versenypályán megrendezett atlétikai események. A 16. alkalommal megrendezendő Palota Kupa futógála az első ilyen szabadtéri, mezei esemény lesz a 2012-es esztendőben, így meglehetősen nagy várakozás előzi meg a versenyt. Egyrészt a szervezők, a Budapesti Atlétikai Szövetség, a Pólus Center és a XV. kerületi Önkormányzat, másrészt pedig az egyesületek és az amatőr sportolók részéről. Az előbbiek képviseletében Sátor László főtitkár, Bitvai Nándor alpolgármester és Rácz Andrea, a Pólus Center kommunikációs szakembere március 1-én közös bejárást tartottak a verseny helyszínén.
– Tradicionális eseménynek számít ez a palotai futóverseny – mondta Sátor László. – Az, hogy immár 16. alkalommal sikerül megrendezni ezt a futógálát, mindenképpen az esemény rangját bizonyítja. Szeretnénk, ha minél többen vennének részt rajta. A profi sportolók várhatóan nagy számban képviseltetik majd magukat, ám mi a mozogni, futni vágyó amatőrök részvételére is számítunk majd. A programot úgy állítottuk össze, hogy mindenki megtalálja a kedvére valót. Összesen 27 futam lesz, és 9 éves kortól egészen a nyugdíjasokig várjuk a futókat.
A főtitkár hozzátette, hogy a jobb idő reményében idén a szokásosnál egy héttel később március 25-én 10 órától – rendezik meg a versenyt, és szintén közönségcsalogatónak szánták, hogy első ízben kutyás futást is betettek a programba. Ez a kuriózum zárja majd a 16. Palota Kupát.
– A mi célunk az, hogy ez a nap valóban csak a sportról szóljon – tette hozzá Rácz Andrea. – Ennek érdekében több partnerünket is szeretnénk bevonni a programba. Március 25-én a futószámok között a Pólus Fitness bemutatót tart majd, illetve ugyancsak a programok között a jégpályánkon is bemutatóra kerül majd sor. Szeretnénk magunk is részt venni a rendezvény népszerűsítésében, ezért a Pólus Centeren belül több helyen is plakátokon keresztül népszerűsítjük majd a versenyt.
– Az önkormányzat minden ilyen szabadidős rendezvényt támogat – mondta Bitvai Nándor alpolgármester. – A Palota Kupa egyik legnagyobb hagyománnyal bíró sportrendezvénye a kerületnek. Szeretnénk, ha idén a tavalyi részvételi számot (egy évvel ezelőtt közel ezren futották le a kijelölt távot) is meghaladnánk. Az iskolák motiválása érdekében ismét egy kupát ajánlottunk fel a legaktívabb intézménynek.