Menu

Sugárzó tekintetek, kíváncsi arcok

2011.09.01.

Egy igazi csoda az, amikor egy kisgyerek először lépi át az iskola kapuját. Belép egy olyan birodalomba, amely tudása bővítésének az útján vezeti végig egészen a nagy ÉLET-ig. Ez a nap tehát, amikor elindul a kicsiny gyermek ezen az úton, igazi ünnep.
Idén a kerületi tanévnyitó a Rákospalotai Kossuth Lajos Általános Iskolában volt, ahol kíváncsi arcok, csinosan öltözött kisdiákok és nagyobbak várták, hogy hivatalosan megkezdődjön a 2011/2012-es tanév.

Épp ezért díszbe öltöztették nemcsak a testület, hanem a lelküket is az ünneplők, hogy igazi vidámság fogadja a három első osztály tanulóit tanítóikkal (Kálvinné György Gabi néni, Kárpáti Józsefné Julika néni, Nándori Mariann néni, Molnárné Székely Márti néni, Mózer Ibolya néni, Balla Emese néni) együtt.
Először Bikfalvi Borbála igazgatónő köszöntötte a megjelenteket és tartotta meg ünnepi beszédét, melyet így kezdett:
-Mindig különös varázsa van a tanévnyitó ünnepségeknek. A diákok félig még a nyári élmények hatása alatt állnak, nem is igen akarják elhinni, hogy már véget is ért a júniusban még olyan hosszúnak tűnő nyári szünet. Másrészt mégis örülnek annak, hogy újra látják az ismerős arcokat, a hiányzó barátokat. Egyesek nagy tervekkel, fogadalmakkal érkeznek vissza az iskolába, ígérik, hogy most minden sokkal jobban megy majd, mint tavaly.
Az igazgatónő szólt a vakáció alatt végbemenő változásokról és magáról a szünidőről is:
Több éves hagyománnyal rendelkező nyári táborainkba nagyon sok tanulónk vett részt: Siófokon és Bernecebarátiban összesen 150 tanulónk pihente ki a tanév fáradalmait. A nyári szünet alatt az iskola épületében felújítási – karbantartási munkák történtek: A könyvtárt felújítottuk, kifestettük. A falakra fa utánzatú burkolat került, hogy a tanulók és a kollégák is meleg-barátságos környezetben tölthessék idejüket a könyvtárban. Az udvaron a padok ülőkéit kicseréltük, kellemesebb, „szálkamentes”udvaron eltöltött időt biztosítva gyerekeinknek. A földszinti fiú mosdót teljesen felújítottuk és a csőrendszer cseréje is megtörtént, elhárítva ezzel a további dugulásokat.
Bikfalvi Borbála külön köszöntötte a 62 most elsős kisdiákot, és természetesen a legnagyobbakat, a nyolcadikosokat is, akik jövő ilyenkor már valamelyik középfokú oktatási intézmény tanévnyitó ünnepélyén állnak majd tele szorongással és tervekkel.
Beszédét az alábbi gondolattal fejezte be:
-Nyitott iskola voltunk, vagyunk és kívánunk maradni. Ebben a tanévben is több olyan rendezvényre készülünk, amelyre szeretettel hívjuk és várjuk a kedves szülőket, a kerület lakosságát és minden kedves érdeklődőt. Kívánok valamennyiünknek jó egészséget, eredményekben és sikerekben gazdag tanévet!- mondta, majd a diákok léptek színpadra, akik egy kedves műsorral lepték meg a szülőket, a diáktársakat, a tanárokat és az önkormányzat jelenlévő képviselőit. A műsorban közreműködött: Hermann Ottó, Szolnoki Andrea, Ertüngealp Ermis, Bóné Balázs első osztályos tanuló, majd a harmadik osztályosok, akik német táncot adtak elő, illetve angol nyelvű műsorszámmal készültek. A meglepetés pedig ezután következett, ugyanis a tanári ének- és zenekar az Egy új év cmű dallal köszöntött mindenkit.
Az önkormányzat részéről Vizér Klára alpolgármester külön-külön köszöntötte az egyes évfolyamokra járó diákokat. Üdvözlő gondolataiban kiemelte, hogy egyrészt nagyon jó volt látni a csinos, ügyes diákokat, akik a műsorban közreműködtek, valamint reményét fejezte ki, hogy a nyáron megújult intézmény falai között még szívesebben töltik majd napjaikat a diákok.
-Nagyon fontosak számunkra, az önkormányzat számára a bölcsődéink, óvodáink, általános- és középiskoláink léte, hogy megmaradjanak, és kifejthessék a továbbiakban is tevékenységüket- mondta az alpolgármester asszony, majd ünnepélyesen megnyitotta a 2011/2012-es tanévet.
Az önkormányzat nevében László Tamás polgármester, országgyűlési képviselő pedig jelképesen Boné Balázs 1.n. osztályos tanulónak adta át a kerület első osztályosainak a tanszercsomagot.
Új év, új év, új esztendő. Jó tanulást kívánunk a honlap olvasói nevében is minden kerületi kisdiáknak!

Kapcsolódó hanganyagok:
Bikfalvi Borbála igazgatónő beszéde
Vizér Klára alpolgármester köszöntő gondolatai