Menu

Sporttól a kultúrán át a temetőlátogatásig I.

2010.06.07.

A Pestújhelyi Napok programjai ugyan már pénteken este megkezdődtek, ám a rendezvény kavalkád szombaton indult.

Immár 10. alkalommal volt a kerületben élő hivatásos képzőművészeket bemutató kerti kiállítás a Rákospalotai Múzeumban, ahol Balázs Sándor művészeti író nyitotta meg a tárlatot. A bemutató kiállításon Bitó Katalin iparművész, Borda Mátyás szobrászművész, Bordáné Tóth Klára iparművész, Csigó László fotóművész, Diós Gabriella iparművész, Dömötör László képzőművész, Dréher János festőművész, Dudásné Prax Ágnes festőművész, Fazekas Gyula festőművész, Ferk Ilona festőművész, Ferkai Tibor szobrászművész, Gonzales Gábor iparművész, Gyulai Líviusz grafikusművész, Károlyi Zsigmond festőművész, Kissné Breczek Margit grafikusművész, Konkoly Gyula festőművész, Kónya Kinga iparművész, Kozák Kata festőművész, Mérei Árpád szobrászművész, Molnár Ferenc fotóművész, Molnár Miklós festőművész, Mór Tamás festőművész, Nagy Előd festőművész, Nagámi szobrászművész, Nagy Sándor Zoltán festőművész, Pika Nagy Árpád festőművész, Szabó Dávid festőművész, Szabó Gábor szobrászművész, Szendrei Judit tűzzománcművész, Tóth Ferencz festőművész, Vízi Julianna iparművész alkotása volt látható.
Közben a Pestújhelyi Közösségi Házban már pattogott a labda az udvaron, a kártyalapok pedig csattogtak a ház előterében.
A fociversenyen tíz csapat vett részt, akik két csoportban játszottak, és sorsolással dőlt el, hogy melyik csoportban melyik csapat játszik. A körmérkőzést követően a csoportelsők a döntőt, a második helyezettek a harmadik helyért játszottak.
A vezetőbíró: Urbán Flórián volt, míg a díjakat Dalnoki Ildikóval, Dalnoki Jenő lányával közösen adta át a csapatoknak. Az első helyezett kupát, focilabdát, a II. és III. helyezettek pedig focilabdát kaptak, míg minden csapat emléklapot is átvehetett.

Foci:
I. Kispályások – Újpest
II. FC Palota- Újpalota Zsókavár utcaiak
III. Stúdió- Rákospalota- Pázmány P. utca
IV. H.I.L.B. – Újpalota- Legénybíró utca

Az ultiversenyen huszonegy induló volt, köztük két hölgy is ütötte a blattot. A fővárosból és az agglomerációból érkeztek a versenyzők. A kártyacsata késő délutánig tartott. A győztes kupát és oklevelet vehetett át, míg a többiek is emléklappal távoztak. A versenyt a tavalyi győztes Holhos Sándor nyerte meg, míg a második Bánvölgyi István, a bronzérmes Dóra József lett.