Menu

Sportnap 1956 tiszteletére
(képes beszámoló a cikk végén)

2006.10.31.

Október 27-én az ’56-os Emlékhét programjaként sportnap volt a Budai II. László Stadionban a XV. kerületi nevelési-oktatási intézmények 12 fős csapatai számára.

Hogy miért pont éppen 12 fő? Mivel a csapatokban a legfiatalabbaktól a legidősebbekig képviseltette magát minden korosztály (3 fő óvodás korú gyermek, 3 fő 10-14 éves korú gyermek, 3 fő szülő, 3 fő nagyszülő)
A korosztályoknak megfelelően pedig a csapattagoknak össze kellett dolgozniuk, hogy mindenki célba érhessen.
Az óvodások a nagyszülők segítségével 200 métert kerékpároztak. No, nemcsak biciklin lehetett megtenni ezt a távot, hanem például bármilyen lábhajtányon. Az iskolás gyermekekre a műfüves pályán számos akadály legyőzése várt: felmászás, leugrás, átbújás, egyensúlyozás, célba-dobás, átugrás, míg a szülők a salakos futópályán hagyhatták maguk után a közel 600 méteres távot.
A programot Hajdu László polgármester nyitotta meg, majd a sorsolást követően a csapatkapitányok megkapták a pályarajzot.
Az első versenyzők útnak indultak, miközben a stopperóra is elindult és egészen a csapatok 12. tagjának beérkezéséig meg sem álltak.
A sportnapon hét nevelési-oktatási központ (Czabán Általános Iskola, Hartyán NOK, Kolozsvár Általános Iskola, László Gyula Gimnázium, Általános Iskola, Pestújhelyi NOK, Száraznád NOK, Szent Korona Általános Iskola) egy-egy csapata vett részt szép sikerrel.
S bár mindenki idejét a verseny szervezői mérték, ám ezen a napon a legfontosabb a mozgás volt, így az eredményhirdetésnél sem hangzottak el a helyezések.
Minden csapat egységes jutalomban, díjazásban részesült, s vitéz Bácskai Endre az ’56-os Emlékbizottság társelnöke, valamint Gyurcsánszky János alpolgármester adta át az emléklapot és emlékjelvényt valamennyi résztvevőnek illetve mindenki kapott elemózsia csomagot.

Képes beszámoló