Menu

Sportban, tanulásban kiválóak

2010.06.13.

Minden évben szép sikereket érnek el a kerület tanulói a sport területén. Ám sokan vannak olyanok, akik nemcsak a sportban, hanem a tanulásban is jeleskednek emellett, ami nem könnyű feladat. Az ő munkájuk elismeréseként ezen a héten vehették át jutalmukat az Élen a sportban, élen a tanulásban pályázat nyertesei.

Az ünnepeltek mielőtt megérdemelt jutalmukat átvehették volna, a Hubay Jenő Alapfokú Művészetoktatási Intézmény műsorát tekinthették meg, melyben Vigh Sándorné tanítványa, Kovács Benjamin zongorán Beethoven: G-dúr Szonátájának I. tételét adta elő, majd Nagy Dóra növendéke, Lakatos Henriett játszott hegedűn. Klose: Salve Regina című művét tolmácsolta Szélné Ángyán Krisztina zongorakísérete mellett. Végül Bartók: Tréfa című darabját Csanálosi Balázs adta elő zongorán. Ő szintén Vígh Sándorné tanítványa. A rövid műsort követően Németh Angéla a Művelődési, Oktatási és Sport Bizottság elnöke tartotta meg köszöntőjét.
-Tisztelt díjazottak, szülők, intézményvezetők, edzők, testnevelő tanárok, kedves vendégeink!
Megtisztelő, szép feladat a kerület élen járó diákjainak köszöntése. Nagyon büszkék vagyunk rájuk, hiszen mind a tanulásban, mind a sportban, kitűnőre teljesítettek. Sokan évről-évre képesek ezt az igen kemény munkát, önfegyelmet, lemondást igénylő eredményt produkálni. A díj elnyeréséhez legalább 4,5-es tanulmányi eredmény, és kiemelkedő sportteljesítmény: budapesti I-III., országos I-VI. helyezés diákolimpián, szakszövetségi versenyrendszerben, vagy nemzetközi versenyeken. Mindannyian tudjuk, micsoda hatalmas teljesítmény ez!
Az idei a 14. alkalom, mikor átadjuk a kerületben az „Élen a tanulásban, élen a sportban” díjat. Nagy öröm ez ebben a nehéz gazdasági helyzetben, mikor az önkormányzatok kénytelenek önként vállalt feladataikat leszűkíteni, a jutalmazást, díjazást megszorítani.
Nyolc kerületi iskolából és négy kerületen kívüli iskolából 59 díjazott tanuló van az idén. Legtöbben a Kolozsvár Általános Iskolából, 15 tanuló.
Tizenkilenc sportág képviselőjét találjuk a díjazottak között: atlétika, cselgáncs, darts, gó, gumiasztal, jégkorong, judó, kajak-kenu, karate, kézilabda , kosárlabda, labdarúgás, öttusa, röplabda , sportlövészet, tánc, úszás, tollaslabda, vívás. Idén a karatésok 11, a táncosok 7, az atléták 6, a kézilabdások és a labdarúgók 5 fővel képviselték legnagyobb létszámban a kiválóan tanuló sportolókat.
Ez a hagyományos ünnepség is azt mutatja, hogy az önkormányzat a testnevelés és sport ügyét fontos feladatának tekinti, kiemelten kezeli. Különös tekintettel az iskolai sportra és az utánpótlás nevelésre. Nem ülhetnétek most ilyen szép számban itt, ha nem gondoskodnának rólatok, nem irányítanának, tanítanának, nevelnének benneteket szüleitek, pedagógusaitok, edzőitek. Köszönöm nekik áldozatos, állhatatos, eredményes munkájukat. Kívánom, hogy közületek sok nagy tudással bíró olimpikon kerüljön ki, és mi akkor is nagyon büszkék leszünk rátok! Sok sikert kívánok a további évekre mind a tanulmányaitok, mind a sport területén!- mondta az elnök asszony, majd Király Csaba alpolgármesterrel közösen adták át a díjakat a 2010. év „Élen a tanulásban, élen a sportban” pályázat győzteseinek.
Aranyás Márk
A Kolozsvár Általános Iskola és Összevont Óvoda 8. osztályos tanulója.
Tanulmányi eredménye: 4,6. A REAC Sportiskola Sport Egyesület labdarúgója. Budapesti Diákolimpián I., Országos Bajnokságban V. helyezett csapat tagja.
Edzője: Marosi Tamás
Testnevelő tanára: Garay János

Ardai Bálint
A Kolozsvár Általános Iskola és Összevont Óvoda 5. osztályos tanulója.
Tanulmányi eredménye: 4,7. A Fortuna Karate Sport Egyesület versenyzője. Budapesti Diákolimpián III., Országos Diákolimpián IV., Magyar Bajnokságban III., nemzetközi versenyen V., IV. és I. helyezést ért el. A Magyar Kushido Karate Szövetség válogatott keretének tagja.
Edzője: Falusi Márton
Testnevelő tanára: Garay János

Balogh Tamás
A Hartyán Nevelési-Oktatási Központ 8. osztályos tanulója.
Tanulmányi eredménye: 4,5. A Hartyán Diáksport Egyesület kosárlabdázója.
Budapesti Diákolimpián III. korcsoportban II., IV. korcsoportban III. helyezett csapat tagja.
Edzője: Szántó Péterné
Testnevelője: Fekete Katalin

Bányik Tamás
A László Gyula Gimnázium, Általános Iskola és Óvoda 10. osztályos tanulója.
Tanulmányi eredménye: 4,8. Az Újpesti Torna Egylet atlétája.
Budapesti Diákolimpián 110 gáton II., budapesti szövetségi verseny 4×100 m váltófutó csapatban I., ifjúsági országos bajnokságon 400 gáton VI., diák országos bajnokságon 110 gáton VI., 400 m gátfutásban VI. helyezés.
Edzője: Szöllösné Patinszki Andrea
Testnevelő tanára: Pusztai András

Berendi Zsófia
A Károly Róbert Kereskedelmi Szakközépiskola, Általános Iskola és Óvoda 7. osztályos tanulója. Tanulmányi eredménye: 4,8. A Palota Táncművészeti Iskola és Közhasznú Egyesület akrobatikus rock and roll versenyzője.
Budapesti utánpótlás bajnokság junior korcsoportban két II és egy I. helyezés, országos bajnokság junior korcsoport világbajnoki kvalifikációs versenyen I. helyezés.
Edzője: Farkas Ildikó
Testnevelő tanára: Klinkóné Kovács Katalin

Boda Viktória
A Károly Róbert Kereskedelmi Szakközépiskola, Általános Iskola és Óvoda 5. osztályos tanulója. Tanulmányi eredménye: kitűnő. A Palota Táncművészeti Iskola és Közhasznú Egyesület akrobatikus rock and roll versenyzője.
Budapesti utánpótlás bajnokság junior korcsoportban egy II és két I. helyezés, országos bajnokság junior korcsoport világbajnoki kvalifikációs versenyen két I. helyezés.
Edzője: Farkas Ildikó
Testnevelő tanára: Vona Pálné

Bottlik Flóra
A Kolozsvár Általános Iskola és Összevont Óvoda 5. osztályos tanulója.
Tanulmányi eredménye: 4,7. Az Angyalföldi Sportiskola és Diáksport Egyesület kézilabdázója.
Utánpótlás Kupa IV., III., és I. helyezés, országos bajnokságban III. és II. helyezett csapat tagja.
Edzője: Gálfalvi Áron
Testnevelő tanára: Garay János

Böröcz Bence
A Hartyán Nevelési-Oktatási Központ, Óvoda, Általános Iskola 8. osztályos tanulója. Tanulmányi eredménye: 4,6
A Hartyán Diáksport Egyesület kosárlabdázója.
CSIVIT torna Budapesti Diákolimpia III. helyezés, Budapesti Diákolimpia kosárlabda III. korcsoportban II. és IV. korcsoportban III. helyezett csapat tagja.
Edzője: Szántó Péterné
Testnevelője: Fekete Katalin

Czagány Dóra
A László Gyula Gimnázium, Általános Iskola és Óvoda 5. osztályos tanulója.
Tanulmányi eredménye: kitűnő. A Dynamic Karate Sport Egyesület versenyzője.
Országos Bajnokságban három I., Magyar Bajnokságban két I., nemzetközi versenyen három I. helyezés.
Edzője: Fischer Mihály
Testnevelő tanára: Rezsnyák Csaba

Csánki Alexandra
A Dózsa György Gimnázium és Táncművészeti Szakközépiskola 8. osztályos tanulója. Tanulmányi eredménye: 4,5. A Nihon Újpalotai Sportegyesület karate versenyzője.
Országos Utánpótlás Bajnokságban I. és II, Magyar Bajnokságban III. helyezést ért el.
Edzője: Szécsényi Attila Zsolt
Testnevelő tanára: Rábel Sándor

Csiba Péter
A Kolozsvár Általános Iskola és Összevont Óvoda 8. osztályos tanulója.
Tanulmányi eredménye: 4,5. A Budapesti Vasutas Sport Club tőrvívója.
Újonc Országos Bajnokság V., serdülő országos bajnokság IV. helyezés.
Edzője: Babos Péter
Testnevelő tanára: Garay János

Csonka Gergely
A Szent Korona Általános Iskola és Óvoda 6. osztályos tanulója.
Tanulmányi eredménye: kitűnő. A Korona Diáksport Egyesület atlétája. Budapesti Diákolimpián III. helyezett kosárlabda csapat tagja, Budapesti Diákolimpián II. helyezett távolugró és III. helyezett magasugró csapat tagja.
Edzője: Szöllösné Patinszki Andrea, Kaszibáné Csapó Csilla
Testnevelő tanára: Kaszibáné Csapó Csilla

Danka Noémi
A Károly Róbert Kereskedelmi Szakközépiskola, Általános Iskola és Óvoda 7. osztályos tanulója. Tanulmányi eredménye: 4,8. A 4 Muskétás Sportegyesület akrobatikus rock and roll versenyzője.
Budapest Open párosban I., országos bajnokság junior korcsoport páros versenyen II. és I. helyezés.
Edzője: Fülöp Attila
Testnevelő tanára: Klinkóné Kovács Katalin

Dragomir István
A Kolozsvár Általános Iskola és Összevont Óvoda 6. osztályos tanulója.
Tanulmányi eredménye: 4,8. A Drago Skorpiók Sportegyesület jégkorongozója.
Debreceni nemzetközi tornán V. helyezett, szlovákiai nemzetközi tornán II., miskolci nemzetközi jégkorongtornán I. helyezett csapat tagja.
Edzője: Dragomir György
Testnevelő tanára: Tamás József

Galambos Levente
Az ELTE Radnóti Miklós Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium 8. osztályos tanulója, tanulmányi eredménye: 4,6.
A Nihon Újpalota Sportegyesület karate versenyzője.
Budapest Bajnokságban három III., Országos Bajnokságban III., II. és I., nemzetközi versenyen két II. és négy I. helyezés.
Edzője: Szécsényi Attila Zsolt
Testnevelő tanára: Wenzel Tamás

Galambos Máté
Az ELTE Radnóti Miklós Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium 11. osztályos tanulója, tanulmányi eredménye: 4,8.
A Nihon Újpalota Sportegyesület karate versenyzője.
Budapest Bajnokságban II., Országos Bajnokságban III., II. és I., nemzetközi versenyen I. helyezés.
Edzője: Szécsényi Attila Zsolt
Testnevelő tanára: Wenzel Tamás

Gattyán Péter
A Szent Korona Általános Iskola és Óvoda 6. osztályos tanulója, tanulmányi eredménye: 4,5. A MAC-Népstadion Sport Egyesület jégkorongozója.
Országos Jégkorong Kupán III. nemzetközi tornán Olaszországban U12 korosztályban I. helyezett csapat tagja.
Edzője: Marton Tibor
Testnevelő tanára: Kaszibáné Csapó Csilla

Hajdu Petra
A Károly Róbert Kereskedelmi Szakközépiskola, Általános Iskola és Óvoda 5. osztályos tanulója. Tanulmányi eredménye: kitűnő. A Palota Táncművészeti Iskola és Közhasznú Egyesület rock and roll versenyzője.
Budapesti Utánpótlás Bajnokságban junior korcsoportban két II és egy I. helyezés, Magyar Bajnokságban, mely a világbajnokság kvalifikációs versenye is volt, két I. helyezés.
Edzője: Farkas Ildikó
Testnevelő tanára: Vona Pálné

Incze Denissza
A Károly Róbert Kereskedelmi Szakközépiskola, Általános Iskola és Óvoda tanulója. Tanulmányi eredménye: kitűnő. A Showtime Fitness és Tánc Stúdió versenyzője.
Budapest Kupán két II., két I., országos bajnokság csapatban négy első, egyéniben egy I., nemzetközi fitness kupán I. helyezés.
Edzője: Göllei Zsuzsa
Testnevelő tanára: Klinkóné Kovács Katalin

Iványi Diána Csilla
A Károly Róbert Kereskedelmi Szakközépiskola, Általános Iskola és Óvoda 7. osztályos tanulója. Tanulmányi eredménye: 4,9. A Palota Táncművészeti Iskola és Közhasznú Egyesület akrobatikus rock and roll versenyzője.
Budapesti Utánpótlás Bajnokságban junior korcsoportban III., II., és I. helyezés, Magyar Bajnokságban, mely a világbajnokság kvalifikációs versenye is volt, két I. helyezés.
Edzője: Farkas Ildikó
Testnevelő tanára: Klinkóné Kovács Katalin

Keszthelyi Dóra
A Kolozsvár Általános Iskola és Összevont Óvoda 5. osztályos tanulója, tanulmányi eredménye: kitűnő. Az Angyalföldi Sportiskola és Diáksport Egyesület kézilabdázója.
Országos Utánpótlás Bajnokságban III., II., és I. helyezett csapat tagja.
Edzője: Gálfalvi Áron
Testnevelő tanára: Garay János

Kiss Anett
A Dr. Török Béla Nagyothalló Általános Iskola tanulója. Tanulmányi eredménye: kitűnő. Az Orvosegyetem Sport Club úszója.
Legkiemelkedőbb sporteredménye: országos úszó bajnokság Székesfehérvár 50 m és 100 m hátúszás bajnoka.
Edzője: Tóth Csaba
Testnevelő tanára: Soós Lászlóné

Kiss Ádám
A Dr. Török Béla Nagyothalló Általános Iskola 7. osztályos tanulója. Tanulmányi eredménye: 4,6. Az Orvosegyetem Sport Club úszója.
Legkiemelkedőbb sporteredménye: országos úszó bajnokság Székesfehérvár 50 m gyors és 100 m gyors- és hátúszás bajnoka.
Edzője: Tóth Csaba
Testnevelő tanára: Boldvai Ferenc

Kovács Márk
A László Gyula Gimnázium, Általános Iskola és Óvoda 9. osztályos tanulója.
Tanulmányi eredménye: kitűnő. A Hort Sport Egyesület kézilabdázója.
Budapest Bajnokságban III. és I., Országos Serdülő Bajnokságban III., nemzetközi kézilabda tornán III. és I. helyezett csapat tagja.
Edzője: Rédainé Horváth Rita és Csík János
Testnevelő tanára: Pusztai András

Krecska Dominik
A Hartyán Nevelési-Oktatási központ Óvoda, Általános Iskola 5. osztályos tanulója. Tanulmányi eredménye: 4,8. A Hartyán Diáksport Egyesület kosárlabdázója.
Budapesti Diákolimpián IV. korcsoportban III., III. korcsoportban II., országos diákolimpián IV. helyezett csapat tagja.
Edzője: Szántó Péterné
Testnevelő tanára: Molnár Mariann

Lépés Lóránt
A Kolozsvár Általános Iskola és Összevont Óvoda 5. osztályos tanulója. Tanulmányi eredménye: 4,7. A REAC Sportiskola Sportegyesület labdarúgója.
Budapest Bajnokságban I., Országos Bajnokságban V. helyen álló, nemzetközi tornán VI. és V. helyezett csapat tagja.
Edzője: Szőcs Ferenc
Testnevelő tanára: Garay János

Mátyási Emese
A Kolozsvár Általános Iskola és Összevont Óvoda 7. osztályos tanulója.
Tanulmányi eredménye: 4,8. A Központi Sportiskola Sportegyesület öttusázója.
Országos Bajnokságban csapatban három III., egy II. és egy I. helyezés, egyéniben IV. helyezés.
Edzője: Füri Csilla
Testnevelő tanára: Gálfalvi Zsuzsanna

Mezei Annamária
A Szent Korona Általános Iskola és Óvoda 7. osztályos tanulója.
Tanulmányi eredménye: 4,9. A Korona Diáksport Egyesület és az Újpesti Torna Egylet atlétája.
Budapesti csapatbajnokságban magasugrásban, távolugrásban és súlylökésben bajnok csapat tagja.
Edzője és testnevelő tanára: Szöllösné Patinszki Andrea

Méri Rita
A Kolozsvár Általános Iskola és Összevont Óvoda 5. osztályos tanulója, tanulmányi eredménye: kitűnő. Az Angyalföldi Sportiskola és Diáksport Egyesület kézilabdázója.
Budapest Bajnokságban III., Országos Utánpótlás Bajnokságban III., és II., helyezett csapat tagja.
Edzője: Gálfalvi Áron
Testnevelő tanára: Garay János

Molnár Natasa
A Kolozsvár Általános Iskola és Összevont Óvoda 6. osztályos tanulója. Tanulmányi eredménye: 4,7. A Kolozsvár Diáksport Egyesület úszója, a Budapesti Honvéd Sportegyesület atlétája.
Budapesti Diákolimpián 4×50 m-en III. helyezett úszóváltó tagja, budapesti atlétika bajnokságon 60 m síkfutásban III., országos atlétika bajnokságban 4×200 m váltófutásban II., rúdugrásban III., nemzetközi versenyen 80 m futásban V., távolugrásban VI. helyezés.
Edzője: Könye Irma
Testnevelő tanára: Tamás József

Nagy Alexandra
A László Gyula Gimnázium, Általános Iskola és Óvoda 12. osztályos tanulója.
Tanulmányi eredménye: 4,6. A Kavicsos Diáksport Egyesület darts versenyzője.
Budapesti Diákolimpián III., Országos Diákolimpián V., Országos Bajnokságban két IV. helyezés.
Edzője: Vámosi Lászlóné
Testnevelő tanára: Tóth Éva

Nagy Bertalan
A Szent Korona Általános Iskola és Óvoda 7. osztályos tanulója.
Tanulmányi eredménye: kitűnő. Az Újpesti Torna Egylet atlétája.
Budapesti csapatbajnokságban magasugrásban III, távolugrásban II. helyezett csapat tagja, egyéniben 60 m síkfutásban III. helyezett.
Edzője és testnevelő tanára: Szöllösné Patinszki Andrea

Nyuka Noémi
Károly Róbert Kereskedelmi Szakközépiskola, Általános Iskola és Óvoda 8. osztályos tanulója. Tanulmányi eredménye: 4,8. A Palota Röplabda Sport Club versenyzője.
Budapest Bajnokságban serdülő korcsoportban III., gyermek korcsoportban II. helyezett csapat tagja.
Edzője: Valassik Marietta
Testnevelő tanára: Klinkóné Kovács Katalin

Padutsch Kornél
A Kolozsvár Általános Iskola és Összevont Óvoda 8. osztályos tanulója, tanulmányi eredménye: 4,5. Az Újpesti Torna Egylet labdarúgója.
Budapesti Diákolimpián I. helyezett csapat tagja.
Edzője: Blaumann János
Testnevelő tanára: Garay János

Pallai Máté
A László Gyula Gimnázium, Általános Iskola és Óvoda 5. osztályos tanulója.
Tanulmányi eredménye: 4,6. A Kavicsos Diáksport Egyesület tollaslabdázója.
Budapesti Diákolimpián III. helyezés.
Edzője: Korányi László
Testnevelő tanára: Rezsnyák Csaba

Pataky Csilla Noémi
A Hartyán Nevelési-Oktatási Központ Óvoda, Általános Iskola 5. osztályos tanulója. Tanulmányi eredménye: 4,8.
A Központi Sportiskola Sportegyesület kajak-kenu versenyzője.
Budapesti CSIVIT Diákolimpián III. helyezett csapat tagja, Budapesti Diákolimpián kajak párosban I., kajak váltóversenyben I., maratoni mini kajak párosban II., országos versenyen III. helyezés.
Edzője: Szigeti Viktória
Testnevelő tanára: Molnár Mariann

Prágai Patrik
A Száraznád Nevelési-Oktatási Központ Neptun utcai tagintézményének 6. osztályos tanulója. Tanulmányi eredménye: 4,9. Az Angyalföldi Polgári Lövész Egylet versenyzője.
Budapesti Diákolimpián I., Budapest Bajnokságban III., II. és I., Országos Diákolimpián I., országos bajnokság serdülő korcsoportban II. helyezés.
Edzője: Kolláth Pál és Szita György
Testnevelő tanára: Dobosné Kaszás Eleonóra

Rádosi Ádám
A Károly Róbert Kereskedelmi Szakközépiskola, Általános Iskola és Óvoda 6. osztályos tanulója. Tanulmányi eredménye: kitűnő.
Az Újpesti Torna Egylet labdarúgója.
Budapesti Diákolimpián III., nemzetközi gyermek labdarúgó tornán II. helyezett csapat tagja.
Edzője: Barnás József
Testnevelő tanára: Klinkóné Kovács Katalin

Révész Ádám
A Szent Korona Általános Iskola és Óvoda 6. osztályos tanulója. Tanulmányi eredménye: kitűnő. A Budapesti Legyőzhetetlen Feketék Kosárlabda Klub versenyzője.
Legkiemelkedőbb eredménye: Budapest Bajnokságban III. helyezett csapat tagja.
Edzője: Farkas László
Testnevelő tanára: Kaszibáné Csapó Csilla

Schlezák Kinga
A Károly Róbert Kereskedelmi Szakközépiskola, Általános Iskola és Óvoda tanulója. Tanulmányi eredménye: 4,5. A Dózsa Diáksport Egyesület judó versenyzője.
Budapesti verseny III., II. és I. helyezés, országos verseny I., Magyar Köztársaság Kupa II. helyezés.
Edzője: Halász Károly
Testnevelő tanára: Klinkóné Kovács Katalin

Schmidt Fanni
A László Gyula Gimnázium, Általános Iskola és Óvoda 6. osztályos tanulója. Tanulmányi eredménye: kitűnő. Az MTK Taekwondo Szakosztályának versenyzője.
Legkiemelkedőbb eredménye: Szakszövetségi versenyrendszerben Országos Bajnokságban IV. helyezett.
Edzője: Dr. Márton Zsolt
Testnevelő tanára: Gózon Gyuláné

Szabó Nikolett
A Szent Korona Általános Iskola és Óvoda 6. osztályos tanulója.
Tanulmányi eredménye: 4,8. A Budapest Fitness Klub versenyzője.
Budapesti Diákolimpia Fitness Show A. kategória III., csapatban I., B.kategóriában II., Magyar Bajnokságban IV. helyezés.
Edzője: Göllei Zsuzsanna
Testnevelő tanára: Kaszibáné Csapó Csilla

Szabó Tamás
A Kolozsvár Általános Iskola és Összevont Óvoda 8. osztályos tanulója.
Tanulmányi eredménye: 4,5. A Budapesti Vasutas Sport Club tőrvívója.
Országos Bajnokságban újonc kategóriában III., serdülő kategóriában IV. nemzetközi versenyen V. helyezés.
Edzője: Babos Péter
Testnevelő tanára: Garay János

Szécsényi Vivien
A Hartyán Nevelési-Oktatási Központ, Óvoda, Általános Iskola 7. osztályos tanulója. Tanulmányi eredménye: 4,7. A Nihon Újpalotai Sportegyesület karate versenyzője.
Budapest Bajnokság két III. és egy II., Magyar Bajnokságban I., nemzetközi versenyen három I. helyezés., háromszoros Európa Bajnok.
Edzője: Szécsényi Attila Zsolt
Testnevelője: Fekete Katalin

Sztrecska Bence
A Károly Róbert Kereskedelmi Szakközépiskola, Általános Iskola és Óvoda tanulója. Tanulmányi eredménye: 4,6. Az Újpesti Torna Egylet cselgáncs versenyzője.
Szakszövetségi Budapesti versenyen I., Magyar Bajnokságban III., országos versenyen I., Magyar Köztársaság Kupán II. és I. helyezés, nemzetközi Bajnokságon IV. és III. helyezés.
Edzője: Horváth László
Testnevelő tanára: Dávidné Erika

Szuchovszky Evelyn
A László Gyula Gimnázium, Általános Iskola és Óvoda 7. osztályos tanulója. Tanulmányi eredménye: 4,5. A Kavicsos Diáksport Egyesület darts és tollaslabda versenyzője.
A Budapesti Diákolimpia darts versenyén II., a Budapesti Diákolimpia tollaslabda versenyén I. helyezést ért el.
Edzője: Vámosi Lászlóné és Korányi László
Testnevelő tanára: Tóth Éva

Szuhányi Dávid
A Czabán Általános Iskola és Óvoda 7. osztályos tanulója. Tanulmányi eredménye: kitűnő. A REAC Sportiskola Sportegyesület labdarúgója.
A Szövetségi Országos versenyrendszerben V. helyen végzett, az őszi szezon végén a III. helyen álló csapat tagja, Húsvéti Nemzetközi Tornán I., bécsi nemzetközi tornán II., olaszországi nemzetközi tornán III. helyezett csapat tagja.
Edzője: Tóth János
Testnevelő tanára: Sebők Szilvia

Szűcs Anita
A Száraznád Nevelési – Oktatási Központ Neptun utcai tagintézményének tanulója. Tanulmányi eredménye: 4,5 Az Újpesti Torna Egylet jégkorongozója.
Országos Bajnokságban III. helyezett, bécsi nemzetközi tornán VI. helyezett csapat tagja.
Edzője: Keszthelyi Miklós
Testnevelő tanára: Paták Hedvíg

Szűcs Kata Dorina
A Dózsa György Gimnázium és Táncművészeti Szakközépiskola 7. osztályos tanulója. Tanulmányi eredménye: kitűnő. A Kond Karate Klub versenyzője.
Regionális Bajnokságban III., Országos Bajnokságban III., II. és I. helyezés.
Edzője: Bagi Éva
Testnevelő tanára: Rábel Sándor

Takács Zita
A Szent Korona Általános Iskola és Óvoda 7. osztályos tanulója.
Tanulmányi eredménye: 4,7.
A Korona Diáksport Egyesület és az Újpesti Torna Egylet atlétája.
Budapesti Diákolimpia Ügyességi Csapatbajnokságon kislabda hajításban III., távolugrásban I. helyezett csapat tagja.
Edzője és testnevelő tanára: Szöllösné Patinszki Andrea

Tamás Ferdinánd
A Kolozsvár Általános Iskola és Összevont Óvoda 6. osztályos tanulója.
Tanulmányi eredménye: 4,7. A Fortuna Karate Sport Egyesület versenyzője.
Budapesti Diákolimpián III., Botond Kupán I., Országos Diákolimpián II., Magyar Bajnokságban II., nemzetközi versenyen IV., két III., és egy I. helyezés.
A Magyar Kushido Karate Szövetség válogatott keretének tagja.
Edzője: Falusi Márton
Testnevelő tanára: Gálfalvi Zsuzsanna

Török Eszter Márta
A Babits Mihály Gimnázium 6. osztályos tanulója. Tanulmányi eredménye: 4,8. Az Újpesti Torna Egylet Torna Szakosztályának gumiasztal versenyzője.
A III. Trampolin Hungary Cup 2009. nemzetközi versenyen V. helyezést ért el.
Edzője: Juhász Judit
Testnevelő tanára: Vocskó Györgyné

Urbán Réka
A Kolozsvár Általános Iskola és Összevont Óvoda 7. osztályos tanulója.
Tanulmányi eredménye: 4,7. A Központi Sportiskola Sportegyesület öttusázója.
Országos Bajnokságon I., Magyar Kupa két III. helyezés.
Edzője: Jámbor Gyöngyi és Füri Csilla
Testnevelő tanára: Gálfalvi Zsuzsanna

Varga Dániel
A László Gyula Gimnázium, Általános Iskola és Óvoda 7. osztályos tanulója.
Tanulmányi eredménye: 4,9. A Dynamic Karate Sportegyesület versenyzője.
Budapesti verseny három III. és egy I., Magyar Bajnokság csapat III. és I., egyéni III. és két I., országos bajnokság két I. helyezés, nemzetközi versenyen csapat II. és I., egyéni két III. és egy II. helyezés. 2010. májusában Európa Bajnokságot nyert. A magyar karate válogatott keret tagja.
Edzője: Fischer Mihály
Testnevelő tanára: Pusztai András

Vígh Laura
A Kolozsvár Általános Iskola és Összevont Óvoda 6. osztályos tanulója.
Tanulmányi eredménye: 4,8. A Rákospalotai Kolozsvár Diáksport Egyesület úszója.
Budapesti Diákolimpián III. helyezett úszóváltó tagja.
Edzője és testnevelő tanára: Tamás József

Virga Péter
A László Gyula Gimnázium, Általános Iskola és Óvoda 8. osztályos tanulója. Tanulmányi eredménye: 4,5. A Dynamic Karate Sport Egyesület versenyzője.
Magyar Bajnokság II. és I. helyezettje, nemzetközi versenyeken két III., két II., két I. helyezés. A magyar karate válogatott keret tagja.
Edzője: Fischer Mihály
Testnevelő tanára: Pusztai András

Wahid Mirjam
A Hartyán Nevelési-Oktatási Központ Óvoda, Általános Iskola 7. osztályos tanulója. Tanulmányi eredménye:4,5. A Ferencvárosi Torna Club kézilabdázója.
Budapest Bajnokságban I., Országos Bajnokságban IV., nemzetközi bajnokságban I. helyezett csapat tagja.
Edzője: Szarka Éva
Testnevelő tanára: Fekete Katalin

Záhonyi György
A Németh László Gimnázium 5. osztályos tanulója. Tanulmányi eredménye: 4,7. A Magyar Go Egyesület sportolója.
A Magyar Gyermek Gó Bajnokság II. helyezettje, a marosvásárhelyi junior kupa VI. helyezettje.
Edzője: Pocsai Rita
Testnevelő tanára: Vladár Mariann

Szabó Bálint
A Száraznád Nevelési-Oktatási Központ Neptun utcai tagintézményének 5. osztályos tanulója. Tanulmányi eredménye: 4,8. A Ferencvárosi Torna Club úszója.
Országos Fedett Uszodai mellúszó bajnokság fogyatékos kategória 2000 m országos bajnoka.
Edzője: Dr. Pécsi Annamária és Fodor Szabolcs
Testnevelője: Korona László
Ő egyben a Fővárosi Önkormányzat ünnepségén szintén átvehette az Élen a tanulásban, élen a sportban díjat.

Mindezek után elhangzott, hogy szintén kerületi hagyomány, hogy az önkormányzat díjazza az iskolák testnevelési munkaközösségeit a kerület diáksport életében, a diákolimpiai részvételük, eredményeik alapján. A tanéven át tartó versengést három kategóriában rendezik meg. A nagyobb létszámú, illetve emelt testnevelés óraszámú iskolák között a Kolozsvár Általános Iskola és Összevont Óvoda 2823.ponttal végzett az első helyen. Igazgató: Nádai Miklósné, testnevelők: Garay János, Gálfalvi Zsuzsanna, Tamás József, és Varjú Tibor.
A kisebb létszámú iskolák versenyét a Czabán Általános Iskola és Óvoda 1786 ponttal nyerte. Igazgató: Varga László, testnevelők: Sebők Szilvia és Falusi Márton, munkaközösség-vezető: Verebélyi Gyula

A középiskolák versenyében a Dózsa György Gimnázium és Táncművészeti Szakközépiskola győzött 704 ponttal. Igazgató: Ábri László, testnevelők: Ambrus Veronika, Mester Attila, Rábel Sándor, Szélesi Erika, Vígh Zsolt és Zakariás Mária.

Az ünnepség végén Király Csaba alpolgármester mondott pohárköszöntőt.
-A kerületi önkormányzat életében, a diákok, a pedagógusok életében ez a díjátadás hagyományos. Ahogy az a bevezetőben is elhangzott, immár 14. alkalommal kerül rá sor. Mindazok, akik tesznek valamit azért, hogy a gyerekek ne csak szellemileg, hanem fizikailag is fejlődjenek, érdemesek az önkormányzat támogatására. A mostani díjátadás is azt bizonyítja, hogy, ha a szülő, a testnevelő és az edző összefog, akkor a gyerek eredményes lehet. Erre emelem a poharamat.