Menu

Sport, sport, sport a Mobilitási Héten

2005.09.26.

A Mobilitási Héten több időpontban és helyszínen várta a kerületi diákokat sportprogram. Így a 24 órás foci mellett szombaton a Kontyfa utcai iskolában, hétfőn a Dózsa György Gimnáziumban és pestújhelyi Közösségi Háznál, kedden a Berda József utcai tanpályán, míg szerdán a Száraznád NOK Pattogós utcai épületében.

Az Egészség és Sport Napja programjaira szombaton közel száz gyerek látogatott el a Kontyfa Iskolába, ahol többek között három focicsapat (Hartyán NOK, Kontyfa Általános Iskola, Grund (vegyes csapata)) rúgta a labdát körmérkőzés keretében az eső ellenére is. Emellett ki lehetett próbálni a floorballt, streetballt, a sportlövészetet, volt lehetőség a dartsozásra illetve, amg nem kezdett el esni az eső, még tollaslabdázni is lehetett.
Mivel a különböző programokon zsetonokat lehetett gyűjteni és ezeket ajándékokra válthatták a részt vevők, így érdemes volt minél több helyen megfordulni. A Kontyfa SE asztaliteniszezői élükön Barassó Barbarával szintén a helyszínen voltak és velük is többen pattogtatták a labdát. A játék után azonban a sportolók már komolyabban mérkőztek meg egymással: kezdődött az edzés számukra. A díjkiosztón Hajdu László polgármester adta át a díjakat a sportos diákoknak.
-Az iskola pedagógusai és a gyerekei nagyon sokat dolgoztak azért, hogy minden jól menjen ezen a napon egész délelőtt. A program folyamán a Cukorbetegek Klubjának néhány aktivistája pedig a felnőttek részére ingyenes vércukorszint mérést végzett- mondta Avarkeszi Béla, civil referens.

Hétfőn a Kerékpározás Napján a Dózsa Gimnáziumban szintén közel száz fő vett részt a kerület iskoláiból a kerékpáros ügyességi és gyorsasági verseny három versenyszámában: az iskola előtt a kerékpáros gyorsasági versenyen minden résztvevő addig javíthatott a saját eredményén, amíg sor volt.
Az iskola udvarán egy ügyességi pálya várt a kerékpárosokra. Az itt elért eredményeket szintén folyamatosan javíthatták a résztvevők. A harmadik helyszín a lassúsági pálya volt: kb. 20 méter hosszú távon. Itt az volt a feladat, hogy lábletétel nélkül minél lassabban kellett végighaladni a pályán.

Délután a gyorsasági-gyorsulási versenyre még eljöttek néhányan a Lőcsevár utcába kezdődő eső ellenére, ám a kerékpáros felvonulásra, az ügyességi és gyorsasági versenyre már nem került sor, hiszen az időjárás közbeszólt. A Pestújhelyi Pátria Egyesület néhány tagja még kitartóan várt, hátha enyhül az idő, ám csak nem akart kisütni a nap.
-Az előkészületekért köszönet jár a Biondo Bike Egyesületnek, akik felkészültek, eljöttek, végigázták a perceket, s rendeztek volna ügyességi versenyt, illetve a Pestújhelyi Közösségi Ház munkatársainak is köszönet jár, mert sajnos a szalonnasütés is elmaradt az őszi időjárás miatt-tette hozzá Avarkeszi Béla.

Kedden a Tömegközlekedés Napján az újpesti Berda József utcai tanpályára hat iskolából érkezett a szabadidő-szervező két-két gyerekkel. Ezen a helyszínen két feladat várt a gyerekekre: egy KRESZ-totó kitöltésével kezdődött a program, majd a tanpályán kerékpárral mehettek végig a diákok. Mindez szintén szakadó esőben volt, így a kitartásért, a részvételért mindenki kapott ajándékot: mindannyian ugyanazt: kerékpáros térképet, labdát, kulacsot, kerékpáros mellényt.

Szerdán az Összefogás Napja rendezvényein belül a Speciális Sportnapnak a Száraznád NOK Pattogós utcai iskolaépülete adott otthont. Ezen a helyszínen a 7-14 éves gyerekek vetélkedhettek egymással. A nap mottója volt: „Akkor is várunk, ha mozgásodban akadályozott vagy „.