Menu

Sorkötelesek figyelmébe

2003.08.19.

A honvédelemről szóló 1993. évi CX. törvény 71. §. és a végrehajtására kiadott 178/1993. (XII.27.) sz. Kormányrendelet 38. §. (3.) alapján felhívom a XV. kerületi önkormányzat illetékességi területén bejelentett lakóhellyel rendelkező magyar állampolgárságú férfiak figyelmét arra, akik 2003. évben töltik be a 17. életévüket, jelentkezzenek a házi orvosuknál a katonai alkalmasság előzetes megállapítása céljából.

Az orvosi vizsgálatra vigyék magukkal:

– a már előzőleg kiküldött határozatot,
– az egészségügyi törzslapot
– személyi igazolványt,
– társadalom biztosítási kártyát, (TAJ kártya)

Amennyiben a honvédelmi kötelezettséggel összefüggően az elrendelt orvosi vizsgálatnak nem vetik alá magukat, akkor az államigazgatási eljárás általános szabályairól szóló 1957. évi IV. törvény 82. §. alapján a határozat végrehajtása iránt intézkedem.
Tájékoztatom továbbá a sorköteleseket, hogy milyen katonai szolgálattal összefüggő ügyekben fordulhatnak a polgármesteri hivatalhoz:

– két és több gyermek saját háztartásban történő nevelés esetén igazolás kiadása,
– katonai családi segély,
– családfenntartói szolgálathalasztás,
– polgári szolgálatra jelentkezéshez formanyomtatvány,
– tanulói jogviszonyt igazoló igazolások leadása,
– külföldre történő távozás bejelentése, 3 hónapnál hosszabb időre,
– bevonulási segély igénylése, a behívó parancs felmutatása ellenében,
– leszerelési segélyt a hivatal nem fizet, azt a leszerelés előtt az alakulatnál kell kérni.

Hvt. 81. § (1) a hadkötelesnek meg kell jelennie a hadkiegészítő parancsnokság felhívásában megjelölt helyen és időben sorozás, illetve katonai szolgálatra való alkalmasság megállapítása céljából.

Az őszi sorozás várható időpontja: 2003. október 21-31. A pontos időpontról és a sorozás helyéről az érintettek külön értesítést kapnak.

dr. Nagy Antal
jegyző