Menu

Sokszínű programok tűzijátékkal

2004.06.21.

Az idei Újpalotai Napok hagyományoktól eltérően nem június második hetében, hanem az EU választások miatt egy héttel később voltak.

Idén nem a városrész különböző pontjain zajlottak az események – eltekintve a Ládafia Bábszínház a Szilas parkban és a Nádastó parkban tartott előadásától-, hanem ”csak” két helyszínen: az Újpalotai Közösségi Házban és a mellette található Fő téren.
A hétfői programsorozat megnyitót és könyvbemutatót követően kedden és csütörtökön Szatmári Boton filozófus előadását hallgathatták meg az érdeklődők az ind kultúrkörről és Tibetről, majd két részben tekinthették meg Yves Billon: Musique du Pakistan c. francia dokumentumfilmet, mely a pakisztáni szakrális zenéről illetve a baloutchistan népzenéről szólt. Szerdán középkori és reneszánsz dallamok, 16-17. századi erdélyi és felvidéki udvari zene csendült fel a Talea együttes tolmácsolásában, amely egyben lemezbemutató koncert is volt. A közönség itt találkozhatott a mindennapi életből alig ismert hangszerekkel is (ud, dutar, kantele, cornamuse) valamint láthatta Vankó Beátát hastáncolni.
A programok péntektől a Fő téren zajlottak, ahol a hagyományoknak megfelelően a sörsátornál Hajdu László, polgármester csapra verte az első hordó sört, majd a sörözgetés mellett a Nosztalgia trió koncertjét hallgathatták az újpalotaiak és az ide látogatók egészen késő estig. Közben a Ládafia Bábszínház szintén a hagyományoknak megfelelően szórakoztatta a gyerekeket a Szilas illetve a Nádastó parkban, ahol Az ördög kilenc kérdése című darabjukat adták elő.
A szombat-vasárnapi programok pedig valóban a felhőtlen vidámság, szórakozás jegyében zajlott. A későn kelők esetleg a Pesterzsébeti Városi Fúvószenekar előadására ébredtek, ám kitekintve az ablakon láthatták, már nem voltak mérgesek, hiszen a dunaföldvári Lőfan Mazsorettcsoport tagjai hívták csak a lakótelepen élőket a közös ünneplésre. Mese, tánc, koncert, utcabál szórakoztatta a nagyérdeműt ezen a napon, majd vasárnap capoeira bemutatóval kezdődött a nap, s folytatódott vetélkedővel, koncerttel, tánccal, utcabállal, Maksa Zoltán humorista minden rosszat elfelejtető vicceivel. Este pedig még negyed 11-kor is durrogás hallatszott mindenütt, hiszen a szokásos tűzijátékkal értek véget az Újpalotai Napok. Jövőre veletek ugyanitt!!