Menu

Sikerült! A REAC marad az élvonalban!

2007.05.31.

A múzeumi esték sorozat legutóbbi összejövetelén még csak bízhattunk benne, hogy bekövetkezik a csoda- s a REAC bent marad az NB I-ben. S valóban, Szikora Robi jóslata bevált, amikor Picitől megkapta a REAC órát azzal, hogy remélhetőleg, a REAC órái nincsenek megszámlálva. A zenész indulója, a fiúk hatalmas tenni akarása meghozta eredményét, s ősztől ismét drukkolhatunk az NBI-es REAC csapatának itthon, a Budai II. Stadionban illetve a többi helyszínen, ahova vendégként érkeznek a fiúk.

De hogyan is zajlott a meccs?
Minderről az nb1.hu portálon olvashatunk bővebben:
„Nem sok néző volt kíváncsi a fehérváriak záró mérkőzésére. Igaz, a tét jóval nagyobb volt a rákospalotaiak oldalán (a hazaiak az ötödik helyért léptek ma pályára), hiszen ők az „életükért” játszottak. Ennek megfelelően, és a táblázaton elfoglalt helyezéseket messze nem igazolva, a REAC oroszlánként küzdött, és alakított ki gólhelyzeteket az első félidőben. Balszerencséjükre azonban még a kapufáról sem befelé pattant a labda, így – hiába a mezőnyfölény – szünetben gólnélküli állást mutatott az eredményjelző.
Ahhoz, hogy a kék-sárgák saját kezükben tartsák a sorsukat, mindenképpen gólt, gólokat kellett szerezniük. És így is lett! Rögtön a szünet után Tóth Norbert szabadrúgásból talált a fehérvári kapuba, úgy, hogy a labda ezúttal befelé pattant a kapufáról…
Ezután egy gyors gólváltás történt, és az utolsó félórának 1-2-es állás mellett gyürkőztek egymásnak a csapatok. Újabb fordulatig a 81. percig kellett várni, amikor egyenlített a Fehérvár. A REAC ezután is ziccereket hibázott, közelebb állt a győzelemhez, ám ma a döntetlen is elég volt az üdvösséghez – a Pécs, miután vezetett, egy tragikus védelmi hibát követően összeszedett egy gólt a Vác otthonában, így búcsúzott.
A REAC bennmaradt az élvonalban!”

Az nb1.hu újságírója a két csapat edzőjét a mérkőzést követően kérte egy rövid számvetésre:
-Gratulálok a REAC csapatának a bennmaradáshoz! Ha ezt a minőségi játékot, amivel ma előrukkoltak, a többi meccsen is hozni tudták volna, akkor simább lett volna a tavaszuk. Azzal, hogy nulla-kettőről egyenlíteni tudtunk, bebizonyítottuk, hogy korrekt meccset játszottunk- mondta a Fehérvár edzője, Marijan Vlak, míg Aczél Zoltán (REAC) így nyilatkozott:
– Csapatom minden tagját dicséret illeti! Most játszottunk a legjobban az idei mérkőzéseink közül, és jellemző, hogy tizennyolc-három volt a helyzetek aránya a javunkra. A kishitűség sajnos most is előjött nálunk nulla-kettőnél, ezért lett döntetlen a találkozó. Köszönjük a váciaknak, hogy segítettek nekünk!

S most nézzük, hogyan is játszott a REAC a 30 forduló során!

1 forduló: MTK-REAC 4-0
2.forduló: REAC-DVTK 0-2
3.forduló: Győr-REAC 2-2
4.forduló: REAC-Újpest 1-2
5.forduló: REAC-Honvéd 3-4
6.forduló: ZTE-REAC 3:0
7.forduló: REAC-Sopron 1:3
8.forduló: Pécs-REAC 2:2
9.forduló: REAC-Paks 4:3
10.forduló: Vasas-REAC 1:0
11.forduló:REAC-Kaposvár 1:1
12.forduló:Vác-REAC 0:1
13.forduló:REAC-DVSC 1:3
14.forduló:Tatabánya-REAC 2:3
15.forduló:REAC-Fehérvár 2:0
16.forduló: REAC-MTK 0:0
17.forduló: DVTK-REAC 1:0
18.forduló:REAC-Győr 2:0
19.forduló:Újpest-REAC 0:0
20.forduló:Honvéd-REAC 2:1
21.forduló:REAC-ZTE 2:1
22.forduló:Sopron-REAC 2:3
23.forduló:REAC-Pécs 1:0
24.forduló:Paks-REAC 1:1
25.forduló:REAC-Vasas 1:3
26.forduló:Kaposvár-REAC 3:1
27.forduló:REAC-Vác 4:0
28.forduló:DVSC-REAC 4:1
29.forduló:REAC-Tatabánya 2:4
30.forduló:Fehérvár-REAC 2:2

A szép eredményhez gratulálunk!

Kapcsolódó link:

Kapcsolódó cikkek: