Menu

Sikerfilm lehet a Szezonból

2003.10.02.

Koltay Róbert nagysikerű alkotása, a Csocsó XV. kerületi forgatása után a hazai filmek rajongói előtt a két évvel ezelőtti filmszemlén a „Moszkva tér” című alkotásával már sikeresen bemutatkozó fiatal rendező, Török Ferenc és filmes stábja járt nálunk.

A nem túlságosan népes csapat augusztus 29-én délelőtt a Zsókavár utcai villamosvégállomáson, délután pedig az egyik lakótelepi játszótéren és a Nyírpalota utca egyik lakásában forgatta a forgatókönyv írását is magára vállaló rendező várhatóan újabb sikerfilmjének, a Szezonnak néhány epizódját. Mint ahogyan azt a forgatáson megtudtuk: a filmet hosszas előkészítő munka, illetve többszöri terepszemle előzte meg, melynek során az alkotók több budapesti helyszínt is megnéztek. Választásuk végül a XV. kerületre esett, minden tekintetben ez tűnt a legideálisabbnak.
A filmesek augusztus utolsó péntekén csendesen, szinte észrevétlenül dolgoztak, így a környék lakói közül is csak azok tapasztalhatták ténykedésüket, akiket a helyszínt biztosító kerületi polgárőrök udvariasan eligazítottak.
A várhatóan a jövő évi filmszemlén bemutatásra kerülő film már előre felhőtlen szórakozást ígér. Az alkotók eddigi sikereit és stílusát ismerve, a közönség könnyen tud majd azonosulni a három karcagi osztálytárs balatoni kalandjaival. Magyarország legszegényebb vidékén, az Alföld déli részén élő fiatalok a film hősei, főbb szerepekben Nagy Zsolttal, Nagy Ervinnel és Rezes Judittal. A stáb a forgatást Karcagon kezdte augusztus elején, majd a balatonaligai üdülőben folytatta. Augusztus végén egy hetet Pesten töltött a csapat – ebből egy egész napot a már említett kerületi helyszíneken -, majd ismét visszaköltöztek Aligára. Maga a történet is Karcagon kezdődik. Három osztálytárs áll munkába, pincérnek szegődnek a helyi diszkóba. Egyiküket a tulaj kirúgja, az incidenst követően pedig elhatározzák, hogy közösen keresnek munkát a Balatonon, a magyarországi turizmus paradicsomában. Egy volt pártüdülőben találnak munkát, ahol az elit tölti szabadságát. A fiúk nem tétlenkednek, pörögni akarnak, élvezni az életet. Hogy sikerül-e közben a barátságukat megtartani, csajozni és dolgozni egyszerre, nos ez majd kiderül abból a filmből, amelyet már most, a forgatások idején is magukénak érezhetnek Újpalota lakói.