Menu

Siker és tragédia

2006.02.05.

Debrecenben vasárnap ért véget az a labdarúgó torna, amely a REAC számára sikert hozott, hiszen az utolsó mérkőzést megelőzően már biztos volt a csapat a torna megnyerésében.
Azonban azokban a percekben, amikor az Újpest és a Debrecen összecsapott volan egymás ellen, érkezett a tragikus hír, hogy Bánka Kristóf, a korábbiakban a REAC-ban, az MTK-ban, a BKV-Előrénél illetve Újpesten, jelenleg az NB III-ban szereplő Fót csapatát erősítő 24 éves játékos otthonában feltételezhetően szívinfarktusban elhunyt.

Az élvonalban 2003. szeptember 13-án, az Újpest színeiben mutatkozott be Bánka Kristóf. A magyar élvonalban tizenkilenc mérkőzést játszott, és egy gólt szerzett. 2005. júliusában távozott a REAC-tól a futballista, akinek jelentős érdemei voltak abban, hogy a rákospalotaiak tavaly kiharcolták az élvonalbeli tagságot.
Ennek a hírnek a birtokában a teremlabdarúgó- torna utolsó mérkőzését már nem játszották le, s a REAC csapata Kisteleki Istvántól, a Liga elnökétől vehette át a díjat. Ezután egyperces gyásszal emlékeztek közösen a közönséggel az elhunyt játékosra.

Mérkőzések végeredménye:
REAC-DVSC 2-1
DVTK-Újpest 1-2
REAC-Pápa 3-1
DVSC-DVTK 4-2
Pápa-Újpest 1-7
REAC-DVTK 4-5
DVSC-Pápa 3-2
REAC-Újpest 3-1
DVTK-Pápa 3-1
DVSC-Újpest elmaradt

Legjobb mezőnyjátékos: Tóth Norbert (Újpest)
Legjobb kapus: Sandro Tomic (DVSC)
Gólkirály: Torma Gábor (REAC)