Menu

Semmelweis Nap előtt
(képes beszámoló a cikk végén)

2008.06.17.

Hosszú ideje annak, hogy minden évben Semmelweis Ignác születésnapját megelőzően a XV. kerületben ünnepség keretében kerül sor a kerületben az egészségügy és a szociális területen dolgozók köszöntésére. Ám annak is hagyománya van,hogy nemcsak a polgármesteri hivatalban kerül sor a köszöntésre, hanem az Egyesített Bölcsődék munkatársai a Nádastó parkban található bölcsiben jönnek össze egy kis háziünnepségre.

Idén június 16-án Zsuppán Lászlóné az Önkormányzat Egyesített Bölcsődék igazgatója üdvözölte a munkatársakat és az ünnepséget jelenlétével megtisztelő Hajdu László polgármestert, Király Csaba alpolgármestert. Marsovszky Györgyné egészségügyi tanácsnokot és Kovácsné Márkus Évát, a Szociális és Egészségügyi Osztály vezetőjét.
Amint az igazgató elmondta, ezen alkalommal a 10 éves hűségjutalomra jogosultak vehetik át elismerésüket, míg a többiek a központi, július elsejei ünnepség keretében részesülnek jutalomban.
A gondozónők egy igazán kedves műsorral kedveskedtek a jelenlévőknek, melyben Semmelweis Ignác rövid életrajza mellett énekekkel, versekkel, sőt még tánccal is előálltak a mindennapi életben a gyerekekkel foglalkozó felnőttek. A legnagyobb sikert az Ének az esőben című táncos produkció aratta, melyben természetesen az esernyők is fontos szerepet kaptak.
A hűségjutalmak átadásában pedig Zsuppán Lászlónénak Hajdu László segített.
Tíz éves hűségjutalomban részesült a Bezsilla Nándort utcai bölcsőde két munkatársa: Kovács Gáborné és Zombori Margit, a Kavicsos közi bölcsiből Bisicz Lajosné és Németh Győzőné, a Wesselényi utcai bölcsőde munkatársai közül KIssné Rácz Szilvia, Klein Györrgyi, Szigetvári Károlyné, a Kontyfa utcából Fürtös Pálné, míg a Nádastó parki bölcsődéből Fekete Istvánné és Végh Krisztina.
Az ünnepséget követően egy oldott hangú beszélgetésre és némi harapnivaló elfogyasztására került sor.

Kapcsolódó cikkek

Kapcsolódó linkek

Képes beszámoló