Menu

Sajtótájékoztató az országgyűlési képviselő választás első fordulója után

2006.04.13.

Kedden délelőtt az országgyűlési képviselő választás első fordulóját követően az MSZP XV. kerületi Szervezete sajtótájékoztatót tartott a Közéleti Házban.

A tájékoztatón részt vett Hajdu László országgyűlési képviselő, valamint a párt kerületi elnöke Ambrus János és Gyurcsánszky János a választási kampány szervezője.
Hajdu László elmondta, hogy azzal, hogy az 2006. évi országgyűlési képviselő választás első fordulóban sikerült itt Észak-Pesten- a IV. kerületben, a XIII. kerületben, a XV. kerületben- nyerni, ennek oka van.
-Nem azért, mert ilyen jók vagyunk, hanem a folyamatosságra szavaztak ebben a körzetben, s itt a XV. kerületben, a 23. számú szavazókörzetben a legnagyobb köszönetet a választóknak kell mondanom. Hiszen azt a bizalmat, amit kaptam 1994-ben, azt most negyedszer is megkaphattam. Nyilván igyekeztem arra is ügyelni mind az előző, mind az azt megelőző ciklusokban, hogy sem az MSZP-re, sem a kerületemre semmilyen támadási alapot és lejárató helyzetet ne teremtsek. A munkámat igyekeztem úgy végezni, ahogy ezt a szolgálatot én vállaltam. Szeretném megköszönni a szavazók bizalmát, különösen azokét, akik eljöttek.
A választási kampánnyal kapcsolatosan Hajdu László elmondta, hogy ugyan már negyedszer indult a szavazók bizalmáért, de ilyen éles kampány még ebben a kerületben még soha nem volt.
-Azt kell, hogy mondjam, hogy mind a stílusát, mind a tartalmát, mind pedig ennek a politikai mögöttesét tekintve egyformán hihetetlen negatív kampányt folytatott ellenem az ellenfelem, mindenek előtt természetesen és kizárólag a FIDESZ-es ellenfél. Igazán én azt is mondhatnám, hogy én sokat köszönhetek a FIDESZ-es ellenfelemnek, mert az a negatív kampány, amit rólam, a családomról, az MSZP-ről terjesztett, különösen az önkormányzat képviselő-testületében terjesztett azt itt nem hitték el Rákospalotán, s minden eddigitől eltekintve sokkal jobb eredményt tudtunk elérni. Azt hiszem, ebben jelentős segítséget nyújtott nekem az ellenfelem.
Elhangzott, hogy a XV. kerületben törvényesen zajlottak a választások a Választási Bizottságtól kapott tájékoztató alapján. Hetvenöt szavazókörben közel hatszáz ember segített a szavazáson, s egyetlen szavazókörben sem volt probléma.
-Ez is mutatja, hogy ott, ahol minden párt képviselője jelen van a szavazatszámláló bizottságban, esküt tesznek, s ott vannak azok a köztisztviselők, akik hivatásos felelősséggel vannak jelen, ott nem lesz láncszavazás.

A sajtótájékoztató teljes anyagát a megtekinthetik a nézők.