Menu

Rezsi néni száz éve

2005.04.09.

Április 6-án ünnepelte 100. születésnapját az újpalotai Legénybíró utcában élő Szilágyi Andrásné Rezska néni.

A születésnapi ünnepségen először Hajdu László polgármester úr köszöntötte az „ifjú” asszonyt, aki virágcsokrot és csodálatos tűzijátékkal díszített tortát, valamint egy borítékban lapuló „ajándékot” kapott. A köszöntésen részt vett Marsovszky Györgyné, a Szociálpolitikai és Egészségügyi Bizottság elnöke, Kovácsné Márkus Éva, a Szociális és Egészségügyi Osztály vezetője, Németh Angéla önkormányzati képviselő valamint Csonti Istvánné, a László Gyula Gimnázium, Általános Iskola és Óvoda elnök-igazgatója. Természetesen ezen alkalommal a gyerekek is felköszöntöttét Rezsi nénit. A László Gyula Gimnázium, Általános Iskola és Óvoda két diákja okozott boldog perceket: Faludi Gábor és Kórodi Martin énekszóval és József Attila: Mama című versének elszavalásával köszöntötte az ünnepeltet.
Amint Rezsi néni fia, György elmondta, 1971 óta él itt Újpalotán az éppen száz esztendős asszony fiával, menyével, míg Rezsi néni másik fia, Tibor Kaliforniában lakik, ám évente kétszer hazalátogat édesanyjához és a család többi tagjához.
Rezsi néni a II. világháború előtt varrodában dolgozott majdnem húsz esztendőn keresztül, majd háztartásbeli lett. Férje éppen húsz esztendővel ezelőtt, 1985-ben hunyt el. Rezsi néni mind a mai napig szívesen olvas és néz televíziót, jól lát, csak a hallásával van gond, de ebben segítségére van a hallókészülék.
-Ezt azonban nem szívesen hordja, így viszont sok mindent félrehall, mint ami elhangzik- mondta mosolyogva Szilágyi György. A társaságot azonban nagyon szereti: két unokája és öt dédunokája van. Ünnepekkor mindig együtt van a család.
Közel két évvel ezelőtt volt egy balesete Rezsi néninek- a szemétledobóba bejött egy kutya, amelyik megtámadta, – így közel nyolc hónapig volt kórházban. Ám felépült, azonban azóta nem szívesen megy el egyedül. Sétálni is a fia szokta elvinni, ám ez az utóbbi időben ritkábban következik be.
A családi születésnapi összejövetelre a hétvégén kerül sor, amikor is az itthon élő családtagok mellett ott lesz Tibor is, aki hazaérkezik e jeles alkalomra.
Mindannyiunk nevében további jó egészséget kívánunk az eddig egy évszázadot megélt Rezsi néninek!