Menu

Rendhagyó főzőverseny lesz május elseje alkalmából!

2020.04.30.

Ha kicsit másképp is, de idén sem maradhat el az ünnep megszokott programja.

„Hosszú-hosszú ideje a Majális napja az, amikor már kora reggel összejönnek a kerületi civil és szakmai szervezetek tagjai, a különböző politikai pártok képviselői, a baráti társaságok, hogy egy közös főzőversenyen mérjék össze tudásukat. Az idei év sajnos más, mint amit eddig megszokhattunk. A hagyományainkról azonban nem kell lemondanunk” – írta Cserdiné Németh Angéla csütörtök reggeli Facebook-posztjábabn, amellyel rendhagyó főzőversenyt hirdetett meg Rákospalota, Pestújhely és Újpalota civil és szakmai szervezeteinek, politikai pártjainak, baráti közösségeinek és lakosainak.

A feladat egyszerű: 2020. május 1-3. között otthon a lakásban vagy kint a kertben főzzenek egy pörköltet. Mindegy hogy fazékban, lábasban vagy bográcsban, és az sem számít, hogy ez marha-, csirke-, sertés- vagy éppen birkapörkölt. A nevezés maga a főzés.

A főzésen túl annyi a teendő, hogy a május 1-3. között elkészült pörköltről küldjenek egy darab fotót 2020. május 3., vasárnap éjfélig a beke.karoly@bpxv.hu e-mail címre. Írják meg a nevüket, és azt, hogy magánszemélyként vagy egy szervezet képviseletében neveznek-e, egy szervezetből többen is főzhetnek.

A fotókra szavazni majd 2020. május 4-6. között lehet Cserdiné Németh Angéla polgármester Facebook-oldalán, ahol a legtöbb kedvelést begyűjtő 5 fotó tulajdonosának nevét nyilvánosságra is hozzák. Ők majd kapnak egy kis ajándékcsomagot is az önkormányzattól.

A polgármester kiemelte: mindenki legfeljebb a családja körében főzzön! Mindenki tartsa be a fennálló korlátozásokat!

Képünk a tavalyi majálison készült, fotó: Nagy Botond/XV. Média