Menu

Rendet, tisztaságot és költségvetést szeretnének

2019.04.24.

Németh Angéla múlt heti utcafórumain nem csak tájékoztatta a helyieket, hanem kérdezte is őket. Itt vannak a válaszok.

A húsvét előtti napokban tartott polgármesteri utcafórumokon nemcsak Németh Angéla tájékoztatta az érdeklődőket a kialakult helyzetről, hanem egy kerületi konzultáció keretében ők is elmondhatták véleményüket a legfontosabb problémákról. A eddigi helyszíneken kapott válaszokat összegeztük most.

Nemcsak válaszok, visszajelzések is

A megkérdezettek mindegyike fontosnak tartotta, hogy a XV. kerület elfogadott költségvetéssel, rendben működjön, hogy a helyi egészségügy teljes biztonságban, modernebb eszközökkel és rövidebb várólisták mellett szolgálja az itt élőket.

Elsőbbséget élvez a helyiek számára a köztisztaság és a közbiztonság. Ezen a téren javaslatokkal is éltek, szeretnék, ha a közterület-felügyelők még aktívabban lennének jelen, de azt is megjegyezték, hogy máris sokat fejlődött Fő tér rendje, biztonsága. Az Újpalotai vásárcsarnoknál megkérdezettek érthetően azt szeretnék, hogy ezen a környéken sűrűbben legyenek jelen a rendőrjárőrök. És többen fontosnak tartották az egyre bővülő számú térfigyelő kamerák működtetését is.

Parkolás és parkok

Mindenkit foglalkoztat az utak, járdák minősége, így amellett foglaltak állást, hogy folytatódjanak a felújítások, az új parkolók kialakítása. Sőt, volt, aki javaslattal is élt, jelezve, hogy nemcsak az autókkal zsúfolt újpalotai utcákon, hanem a Rákos út-Szerencs utca-Wesselényi utca közötti területen is létesüljenek új parkolók.

Ahogyan azt is kiemelten fontosnak tartják a válaszolók, hogy idén is megrendezhesse az önkormányzat szokásos ünnepségeit, nyári táborait és a diákok ösztöndíjhoz juthassanak. Az is élvezte mindenki támogatását, hogy faültetésekkel és újabb parkok kialakításával zöldüljön a kerület, és az, hogy újabb játszóterek újuljanak meg.

Költségvetés nincs, tiszteletdíj van

A Rákos úti SZTK-nál és az Újpalotai vásárcsarnoknál tartott beszélgetésekből az is kiderült: mindenki tisztában van azzal, hogy nincs elfogadott 2019-es költségvetése az önkormányzatnak. Az is világossá vált, hogy kerületiek elégedetlenek és nem értik a nemmel szavazó Fidesz-KDNP-s képviselők, valamint a független, tartózkodó képviselők magatartását.

A polgármesterhez fordulók nem értették azt sem, hogy a büdzsét foggal-körömmel elutasító képviselők meg sem hallgatták a civilek és az önkormányzati közalkalmazottak szavát, nem hallgattak az üléseken felszólaló érintettekre sem. Sőt, az egyik fideszes politikus, a legtöbb fejlesztéshez jutó 1-es választókörzet képviselője, Lehoczki Ádám azzal válaszolt a testületi ülésen az őt is győzködő lakosoknak, hogy „nem csak egészségügyből meg béremelésből” áll a költségvetés.

Fotó: Vargosz/XVMédia