Menu

Rendet tesznek a trafikok környékén

2018.12.05.

Ellenőrzés-sorozatot rendelt el a XV. kerület jegyzője a városrészben működő nemzeti dohányboltok környékén, mert a lakókat nagyon zavarják az üzleteknél kialakult „kocsmai” állapotok.  Az akcióban a közterület-felügyelők mindennap ellenőriznek majd, és munkájukat a rendőrök is segítik.  

Célzott ellenőrzés-sorozat indult a XV. kerületben működő negyven nemzeti dohányboltnál a lakossági panaszok miatt. Dr. Lamperth Mónika jegyző azért rendelte el az ünnepek előtti akciót, mert a városrész lakóit nagyon zavarják a trafikok környékén kialakult áldatlan állapotok.

Miután a kerület jegyzője a nemzeti dohányboltok felett nem gyakorolhatja szakhatósági jogkörét, a közterület-felügyelet munkatársait utasította, akik már az első nap tíz alkalommal intézkedtek az üzletek előtti kocsmai hangulat miatt. Közterületi alkoholfogyasztás miatt kétszer szabtak ki 20 ezer, egyszer 10 ezer forintos bírságot, és hét szabálysértési feljelentést tettek.

Az összehangolt akciósorozatban a XV. kerületi közterület-felügyelők mindennap ellenőrzik majd a nemzeti dohányboltok környékét, és munkájukat a kerületi rendőrkapitányság járőrei is folyamatosan segítik.